top of page

Nyhet - Zo Retinol Treatment

Uppdaterat: 9 apr.

Vi avslutar året med att välkomna en efterlängtad behandling, Zo Retinol Treatment som tar hudens glow till nya höjder.

Vi avslutar detta år med att välkomna Zo Retinol Treatment – en efterlängtad behandling som verkligen ger huden en unik fräschör och en oemotståndlig lyster. Denna behandling kräver lite tålamod, men resultatet är helt klart värt väntan då Retinol skapar en imponerande förändring i huden, lite likt att ömsa skinn….


Kanske har du tidigare hört talas om retinol, men vad är det egentligen?


Vad är Retinol och dess fördelar? 

Retinol, ett A-vitamin, är en huvudingrediens i många hudvårdsprodukter tack vare dess fantastiska egenskaper. Den främjar bland annat tillväxten av nya hudceller och avlägsnar de gamla, vilket resulterar i en fräschare hud med strålande lyster. Vid vår Zo Retinol Treatment använder vi 1% retinol som effektivt arbetar i hudens översta lager, epidermis. Kortfattat ger retinolen en jämnare hudstruktur, är effektiv för pigmenteringar samt ger huden väldigt fin lyster.
Hur reagerar huden av retinol?

Behandlingen med Retinol medför en reaktion i form av rodnad, fjällning och svullnad, detta är helt normalt och hör till processen. Hur kraftfullt man reagerar är dock individuellt. Har du vant in huden med produkter med retinol innan din behandling kan reaktionen bli mildare.

Huden börjar reagera på retinolen ungefär 36 timmar efter behandlingen, och den mest intensiva perioden med fjällning och rodnad inträffar vanligtvis mellan dag 3-5. Hela processen tar cirka 1-2 veckor, men det fantastiska resultatet gör upplevelsen väl värd det!
Behandlingsprocedur

Vår Zo Retinol Treatment inleds med en noggrann dubbelrengöring för att avlägsna alla orenheter. Därefter appliceras en ljuvlig kornpeeling för att ge en fräsch hudyta. Efter att ha avfettat huden följer den kemiska peelen, vars effekt övervakas noggrant av våra kunniga hudterapeuter.


Efter neutraliseringen appliceras en vårdande kräm, följt av själva retinolen som varsamt klappas in i huden. Efter behandlingen låter du retinolen verka över natten och fortsätter med den medföljande produktsasheten morgonen därpå. Sedan är det bara att vänta in resultat….!


I videon ser du hur behandlingen Zo Retinol treatment går till.


Planera in din behandling

Retinol skapar en reaktion i huden, och om du planerar att genomgå Zo Retinol Treatment hos oss, rekommenderar vi att du planerar in det i din kalender med en viss marginal för den process det kan skapa, särskilt om du har viktiga datum att tänka på.


Vill du också ge huden ett nytt glow?

Boka in din Zo retinol treatment hos våra erfarna hudterapeuter redan idag!
Comments


bottom of page