top of page

PRP

ÖKAD HÅRTILLVÄXT OCH ELASTICTET I HUDEN

På Derma Clinic Stockholm erbjuder vi PRP, varmpyrbehandling, som ökar hårtillväxten och b

PRP- VAMPYRBEHANDLING HOS DERMA CLINIC STOCKHOLM

Kanske har du hört kändisar prata om "vampyrbehandling" där ens eget blod används för att öka hårtillväxt eller elasticitet i huden? Behandlingen, som egentligen heter PRP, har blivit väldigt populär och detta av en enkel anledning - den fungerar.

På Derma Clinic Stockholm har vi utfört PRP-behandling med väldigt goda resultat och kan därför också varmt rekommendera dig som lider av håravfall/tunt hår eller slapp hud i ansiktet att testa. En stor fördel är också att behandlingen är helt naturlig då vi använder plasma från ditt eget blod för att öka hårtillväxt samt  kollagenproduktionen i ansiktet och därmed få en förbättrad hudkvalitet.

 

VAD ÄR PRP FÖR NÅGOT?

PRP är en förkortning för engelskans Platelet Rich Plasma vilket på svenska blir "Plasma rik på blodplättar".I PRP-behandling använder vi alltså plasma som är rik på blodplättar.

Normalt blod innehåller bara 6 % blodplättar. PRP innehåller hela 94 %  Blodplättarna eller trombocyterna som de också kallas, innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar produktion av kollagen och elastiska fibrer samt cellföryngring i huden. Man kallar denna metod för biostimulation. 

VARFÖR ÄR PRP SÅ EFFEKTIVT?

När vi använder plasman och tillväxtfaktorerna i blodplättarna stimulerar vi stamcellerna. Vävnaden förstärks och gör att blodcirkulationen ökar. I det området vi behandlar förbättrar vi kortfattat cellernas miljö genom bättre syresättning och mer näring. Hårsäckar väcks och producerar starkare hår i och med att de fått en boost av kroppens viktiga tillväxtfaktorer. På samma sätt får huden en boost och ökar kollagenproduktionen vilket leder till att fina linjer mjukas upp. I och med att vävnaden förbättras är PRP även effektivt för djupa ärr som minimeras med hjälp av denna behandlingsmetod.

I VIDEON NEDAN FÖRKLARAR VI PRP

BEHANDLINGEN BÖRJAR MED EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

Innan behandlingen kommer du in till oss för en kostnadsfri konsultation. På din konsultation berättar vi mer om behandlingen går till och vilka områden du önskar behandla. Ha i åtanke att efter din konsultation behöver det gå 48 timmar innan du kan utföra behandlingen, enligt injektionslagen. 

HUR GÅR EN PRP BEHANDLING TILL?

Behandlingen börjar med att vi tar 20 ml blod, två rör, från ditt armveck, precis som vid ett vanligt blodprov. Rören centrifugeras sedan i en speciell centrifug i 3500 varv under 9 minuter. Detta för att kunna separera plasman och blodplättarna från resten av blodet. 

Efter att vi fått fram rätt koncentrat drar vi upp plasman i injektionssprutor som sedan injiceras i de områden du önskar behandla, antingen i hårbotten för att öka hårtillväxten eller i ansiktet för att förbättra hudens elastictet eller reducera ärr.

I VIDEON NEDAN KAN DU SE HUR EN PRP BEHANDLING GÅR TILL

FÖRDELAR MED PRP BEHANDLING

  • Behandlingen är 100% naturlig.

  • Behandlingen är snabb, cirka 30-45 minuter.

  • Ger goda resultat för dig som lider av håravfall eller tunt/glest hår.

  • Ökar produktionen av kollagen och reducerar fina linjer och rynkor.

  • Reducerar ärr och akneärr.

  • Motverkar ojämn hudton och torr hud.

  • Ger huden mer lyster och elasticitet.

ATT TÄNKA INNAN PRP BEHANDLING

För att få bästa resultat av din behandling rekommenderar att vi att du:

  • Undviker alkohol och rökning innan behandlingen då det minskar resultatet.

  • Drick mycket vatten innan din behandling då det gör det enklare att ta blodprov.

  • Du kan ha en rodnad och lättare svullnad efter behandlingen, i cirka 12-24 timmar.

 

HUR MYCKET KOSTAR PRP BEHANDLING?


En behandling med PRP kostar 3500 kr.

 Vi rekommenderar en kur på tre behandlingar mellan tre veckors mellanrum för att uppnå bäst resultat. 

FÖRE-OCH EFTERBILDER MED PRP

Före och efter PRP-behandling..jpg

FÖRE

FÖRE

EFTER

Prpr före efter

FÖRE

EFTER

Q&A

Vem kan göra en PRP-behandling?

Alla kan genomgå en PPR-behandling och de flesta klarar av att återvända till jobbet direkt efteråt. Lite rodnad i huden kan synas i några timmar efter en behandling men biverkningarna är inte mer än så.

Gör PRP-behandling ont?

EFTER

Injektionerna i hårbotten och ansiktet tar inte så lång tid. Behandlingen kan skapa lite obehag vid själva sticken, men nålarna vi använder är väldigt tunna. 

Vad är det för skillnad mellan PRP behandling för hår och Hairfiller by CYJ?

Både PRP och Hairfillers by CYJ motverkar håravfall och gör hårkvalitén starkare, genom olika metoder och olika tillväxtfaktorer.

 

PRP är en 100% naturlig behandling där vi använder vi din egen blodplasma rik på blodplättar som ger stamcellerna viktiga tillväxtfaktorer och ökar blodcirkulationen vilket leder till att hårsäckarna väcks och blir starkare. Peptidblandningen stimulerar stamcellerna vid hårsäckar genom att uttrycka tillväxtfaktorer HGF och VEGF så att håret börja växa igen. 

Allra bäst fungerar PRP och Hairfiller by CYj tillsammans för att ge håret en riktigt vitamincoctail.

Hur fort kan jag se resultat efter min PRP-behandling?

Som med alla behandlingar är resultaten individuella. Många av våra kunder som gjort PRP-behandling har redan märkt resultat efter sin första behandling, cirka 3-4 veckor efter första behandlingstillfället att bland annat håravfall minskar. Efter en avslutad kur märks en skillnad på både hårtjocklek och hårtillväxt. 

bottom of page