PRP

 

PRP är ingenting annat än blodplasma med höga koncentrationer av trombocyter, blodplättar, och som innehåller minst 7 olika tillväxtfaktorer. Normalt blod innehåller bara 6 % blodplättar. PRP innehåller 94 % och är en kraftfull cocktail av tillväxtfaktorer och cytokiner som stimulerar celldelning, uppbyggnad av ny vävnad och accelererar läkning.
 

PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Vi tar ca 20 ml av ditt eget blod. Det går till som när man ska ta sänkan. Blodet samlas i ett slutet kärl och centrifugeras sedan under några minuter. Då får man de röda blodkropparna i botten och plasman med blodplättarna överst. De båda delarna avskiljs och plasman kan centrifugeras ytterligare en gång för att få maximal koncentration av blodplättar om och när detta behövs. Varför PRP är ett naturlig behandling är eftersom vi använder plasma/tillväxthormoner från patientens egna blod, utan några tillsatser, för att göra en positiv förändring av hud eller hår. Eftersom PRP kommer från patientens eget blod minimeras risken för infektion, allergiska reaktioner och andra sidoeffekter. Den viktigaste försiktighetsåtgärden är att avbryta eventuell behandling med antiinflammatoriska mediciner under tiden som PRP behandlingen pågår.
 

När PRP används för att behandla hud bidrar det till ökad kollagenproduktion, jämnare hudton och -struktur samt ökad lyster. Vid en hårbehandling ökas hårtillväxten och medför att hårsäckarna producerar starkare hårstrån. PRP hjälper utöver detta även de transplanterade hårsäckarna att läka efter en hårtransplantation.

Att kombinera PDO-kollagentrådar med PRP/PRF för ökad kollagenbildning skapar en unik kraftfull hudföryngring som också ger verkligen häpnadsväckande uppstramning samt lyster. PDO-trådarna accepteras vänligt av kroppen och är helt resorberat efter 6 månader.
 

Behandlingsområden

 

Håravfall

- Skalp

- Ögonbryn

- Skägg

Hudföryngring

- Ansikte

- Hals

- Dekolletage

- Händer

17852176480385229.jpg
17874505117481492.jpg

VANLIGA FRÅGOR

Hur många behandlingar behövs?

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Därefter är det viktigt att underhålla med ungefär 1 - 2 behandlingar per år.

Vem kan göra PRP?

Alla kan genomgå en PPR-behandling och de flesta klarar av att återvända till jobbet direkt efteråt. Lite rodnad i huden kan synas i några timmar efter en behandling, men biverkningarna är inte mer än så.