SheLase MT

 

​Upp till 45% av medelålders och äldre kvinnor har symtom associerade med vaginal atrofi. Vulvovaginal atrofi (VVA) hänvisar till de förändringar som ses i vaginalslemhinnan och vulvan på grund av förlust av östrogen efter klimakteriet och i andra hypoestrogena tillstånd, såsom hos bröstcancerpatienter och ammande kvinnor.

indikationer

  • Vaginal torrhet

  • Vaginal klåda

  • Vaginal slapphet

  • Samlagssmärta

  • Lätt urininkontinens

vanliga frågor

Hur fungerar behandlingen?

Shelase MT är en icke-invasiv laserbehandling av symtomen på vaginal atrofi till följd av förlossning eller klimakteriet. Till skillnad från alternativa laserbehandlingar utnyttjas den revolutionerande kraften i mixad teknik för att föryngra vaginans hälsa. SheLase MT har även visat betydande förbättringar av GSM-symtom hos postmenopausala kvinnor.

SheLase MT kombinerar GaAs 1540 nm och CO2 10600 nm i samma behandling med sekventiella eller samtidiga pulser för att få en inställbar balans mellan ablation och koagulationsdjup och för att erbjuda nya och effektivare behandlingsstandarder för patienterna. Den blandade modaliteten är vetenskapligt bevisad att förbättra symtomen på vaginal atrofi inklusive vaginal klåda och stress urininkontinens, och är en pålitlig metod för att behandla problem som rör torrhet och obehag.

SheLase MT producerar ett bråkmönster av mikroprickar av koagulerad och ablaterad vävnad separerad av frisk hud. Används i blandat läge, är sårdimensionen relaterad till den totala energin som levereras av båda lasrarna. I de flesta fall visar histologin fullständig reepitelisering på tre dagar. De visade bilderna rapporterar resultatet efter endast 1 session vid max 60 dagars uppföljning. Det blandade läget ökar resultaten och förbättrar resultaten i en session utan nedetid för patienter. Denna laserbehandling är en icke-hormonell behandlingsmetod för Genitourinary Syndrome of Menopause (GSM). Konceptet bakom laserprocedurer för att behandla vulvovaginala tillstånd är användningen av en specifik våglängd. Ett svar initieras på grund av ablering och uppvärmning och resulterar i vävnadsombyggning med reformationen av kollagen och elastiska fibrer till vaginalväggen. Muskeltonen återställs sedan genom att dra åt de stödjande strukturerna i slidan. SheLase MT tillåter en dubbellaserbehandling för effektiv återvinning och åtdragning av slemhinnorna i vaginalslemhinnan. Den använder blandad teknik för att utföra en exklusiv blandad behandling av vaginalslemhinnan med icke-ablativa och ablativa våglängder på samma gång. Behandlingen utförs och levererar två laservåglängder i vaginalvävnaden för att stimulera produktionen av nytt kollagen för att återfå den normala vaginalelasticiteten.