top of page
Skincare

Fraktionerad laser

Vi på Derma Clinic är glada över att kunna erbjuda dig behandling med fraktionerad laser. En av våra mest populära behandlingar då den har hudförbättrande egenskaper på en rad olika hudtillstånd. Vi behandlar med lasrarna Youlaser MT samt Erbium Yag-laser.
 

Youlaser är en effektiv laserbehandling för hudföryngring samt för akne och ärr_

Vad är fraktionerad laser?

Fraktionerad laser är en avancerad medicinsk och kosmetisk behandling som förbättrar hudens utseende och behandlar olika hudproblem. Denna teknik använder en laserstråle som delas upp i flera små mikroskopiska strålar för att skapa kontrollerade skador i huden. Dessa små skador stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och triggar på så vis igång kollagen-och elastinproduktionen i huden. Detta leder till att vi kan arbeta på såväl hudtillstånd som akneärr och solskador men också för att tighta till huden för ett föryngrat utseende. Fraktionerad laser är även en perfekt underhållsbehandling att göra cirka 1-2 gånger per år för att hålla huden fräsch. 

På Derma Clinic erbjuder vi behandling med fraktionerad laser med både Youlaser MT och Erbium Yag-laser. Välkommen in på konsultation hos våra erfarna laserterapeuter! 

 

Fraktionerad laser passar dig som​​

  • Vill behandla ärr och akneärr

  • Vill få en förbättrad hudstruktur

  • Ha mer spänst i huden

  • Vill behandla solskadad hud

  • Har rynkor

  • Har stora porer

  • Har bristningar

  • Vill ha en enkel underhållsbehandling

Fraktionerad laser, Youlaser MT

Youlaser MT är det enda och första systemet på marknaden som kombinerar de två gyllene våglängderna 10600 nm och 1540 nm i en och samma behandling.

 

Med YouLaser MT kan vi både arbeta på djupa och ytliga lager av huden samt ablativt, icke ablativt eller med en kombination av dessa, helt beroende på vilken behandling din hud behöver. Dessutom om man använder båda våglängderna tillsammans så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar därmed resultaten avsevärt. 

Fördelar med fraktionerad laser

Perfekt underhållsbehandling
I takt med åldern förlorar huden elasticitet.

Behandling med fraktionerad laser är en perfekt underhållsbehandling för att boosta kollagenproduktionen och på vis ge huden ny spänst och en fin struktur. 

Mikroskopisk behandling
Istället för en enda kraftig laserstråle använder fraktionerad laser en matris av små strålar. Detta gör behandlingen skonsammare och ger coskå huden en kortare återhämtningsperiod.

Stimulering av kollagenproduktion 
De mikroskopiska skadorna stimulerar kroppens kollagenproduktion, vilket förbättrar hudens struktur och elasticitet, minskar rynkor och ärr.

Mångsidig behandling
Fraktionerad laser kan användas för att behandla flera hudproblem såsom rynkor, acneärr, solskador, pigmentfläckar och för att förbättra hudens textur och ton. Vi kan även göra en så kallad skin tightening som ger en hudföryngrande effekt.

Kort återhämtningstid 
Eftersom behandlingen är riktad och skonsam är återhämtningstiden vanligtvis kortare än med traditionella laserbehandlingar.

Anpassningsbarhet
Vi kan med enkelhet justera laserparametrarna för att maximera resultatet för varje individ.

Hudföryngring med fraktionerad laser

Något vi behandlar mycket på Derma Clinic är hud som behöver en fräschare struktur efter exempelvis solskador eller minskad elasticitet i huden vilket leder till att huden kan upplevas som slapp.

 

Den fraktionerade lasern skapar en läkningsprocess i huden som ökar kollagen-och elastinproduktionen vilket ger huden ny lyster, spänst och en förbättrad hudstruktur. Vi kan använda oss av Youlaser MT eller Erbium-laser. 
 

Behandling av ärr-och akneärr

Något vi behandlar mycket med just fraktionerad laser är ärr och akneärr. Youlaser MT använder mikroskopiska laserstrålar för att penetrera huden. Dessa strålar skapar små skador i huden i form av ett rutmönster, som lämnar frisk hud emellan varje behandlingspunkt, vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och produktion av nytt kollagen, vilket jämna ut ärr och förbättrar hudens utseende. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och avgörs efter konsultation med våra erfarna laserterapeuter.

 

Behandling mot akne med youlaser.png

Fraktionerad laser
med Erbium

 

På Derma Clinic kan vi även erbjuda fraktionerad laserbehandling med Er:YAG. Detta är en annan kraftfull laserapparat som använder en 2940 nm laserstråle för att behandla olika hudtillstånd. Den fraktionerade tekniken gör att laserstrålen kan levereras i små punkter, vilket skapar mikroskopiska hål i huden för att främja snabb läkning och hudföryngring.

 

Er:YAG är precis som Youlaser MT effektiv för att behandla acneärr, solskador, pigmentförändringar och ojämn hudton.

Den automatiserade rullfästen på dessa apparater möjliggör snabbare behandlingar över stora områden.

 

Behandling med Er: YAG gerben jämn och konsekvent behandling, vilket resulterar i förbättrad hudkvalitet och en ungdomligare hudstruktur. 

Att tänka på vid behandling med fraktionerad laser

Eftersom behandlingsvariationen med YouLaser MT är väldigt stor så är också reaktionen efter en behandling varierande.

 

Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt ifrån att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man har blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på två veckor.

 

Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess. Tänk på att undvika solexponering av det behandlade området eftersom UV-ljuset kan leda till pigmentering och nedbrytning av kollagen samt elastin i huden.

Q&A

Vad är det unika med Youlaser MT?

YouLaser MT är den enda maskinen som kombinerar ablativ och icke ablativ laser för att optimera resultatet baserat på syftet med behandlingen, samt att återhämtningstiden är anpassningsbar.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas att man genomför 3 - 5 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Vad är ablativ laser?

Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden (dermis), resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med viss infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att den förångar hudceller. Metoden används för att reducera djuparynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

Vad är icke ablativ laser?

Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser. Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ process, icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulation i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskar risk för komplikationer. Behandlingsmeten är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, äkneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton och hudbristningar.

 

Vad händer efter behandlingen?

Eftersom behandlingsvariationen med YouLaser MT är väldigt stor så är också reaktionen efter en behandling varierande. Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt ifrån att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man har blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på två veckor. Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess. Tänk på att undvika solexponering av det behandlade området eftersom UV-ljuset kan leda till pigmentering och nedbrytning av kollagen samt elastin i huden.

Vad är och hur fungerar en fraktionerad laser?

Historiskt är fraktionerad laser en vidareutveckling från laserslipningen som var populärt på 90-talet då man med hjälp av en laserstråle skalade bort översta hudlagret (epidermis) på patienten. Huden blev vaxaktig och även mycket tunn och skör. Detta medförde stora infektionsrisker, lång läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhud och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage. Den första fraktionerade lasern lanserades 2003 och var en koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar i t.ex. YouLaser MT. Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster. 

Fraktionerad laser - Priser
Konsultation 15 min - Gratis
Ärr- och akneärr från 2000 kr
Hudföryngring från 2000 kr


Behandlingstid
15-60 minuter

Egenskaper
Förbättrar hudstruktur, akneärr och ärr, tightar till slapp hud och ger ny lyster.

Behandlingstillfällen
Rekommenderas att göra i kur.
Hur många behandlingar behövs är individuellt.

bottom of page