Efter träning
Athletic Girl

EMSCULPT

Vad sägs om 20.000 situps/squats på 30 min?

Emsculpt är en fantastisk behandling som:
- Bränner fett
- Bygger muskler
- Stärker core

Det här är Emsculpt - se videon nedan.

Har dina magmuskler separerat efter en graviditet?
Eller har du ont i ryggen och behöver stärka din core?


Efter graviditet drabbas 30% av rektus diastas, vilket betyder att de raka bukmusklerna är separerade ett år efter förlossningen. Vanligt förekommande symtom är smärta i ländrygg, buktande bukvägg och instabilitet i bålen. Hos den drabbade kan detta påverka livskvaliteten.

Med den unika HIFEM-tekonologin (High Intensity Focused Electro-Magnetic technology) kan Emsculpt behandla magmuskulatur, reducera överliggande fett och stärka sätesmusklerna.
Detta uppnås genom frivilliga sammandragningar, s.k. superkontraktioner.

När kroppen utsätts för dessa muskelkontaktioner måste muskelvävnaden anpassa sig till ett sådant extremt tillstånd att den svarar med en ombyggnad av dess inre struktur - ökad volym och produktion av muskelfibrer. Kontraktionerna orsakar överdriven efterfrågan på energi vilket resulterar i att fettcellerna dör genom apoptos. Under en behandling framkallas ca 20.000 muskelkontraktioner. 

Följ med Maria på Emsculpt behandling

Vi arbetar som ett team i tre steg för att du ska få ut det bästa av dinabehandlingarnoch maximera ditt slutresultat.

I första steget går du på en konsultation med en behandlingsterapeut för att skräddarsyr ett hälsoprogram utifrån dina mål och förutsättningar.

Steg två är en konsultation med en specialistläkare där eventuell medicinering skriv ut som minskar ditt sockersug.

 

I steg tre går du på en konsultation med en sjuksköterska på vår livsstilsmottagning. Där får du en kostplan och en underhållningsplan för att du ska få ut det bästa av dina behandlingar. Efter detta påbörjas din behandlingskur under två veckors tid.

Indikationer:

- Diastas

- Fettreducering

- Muskeluppbyggnad

Behandlingsområden

Mage & Stuss

Priser

Konsultation är gratis

Ett område kostar 8000 kr,
rekommenderas en kur med 2
tillfällen per vecka i 2 veckor.

Q&A

Passar emsculpt mig?

Emsculpt är ett bra alternativ för dig som inte har mycket överflödigt fett men som främst vill ha en mer skulpterad, definierad kroppsbyggnad och starkare muskler. Behandlingen fungerar bäst för dem som har mindre än 2,5 cm klämbart fett i det behandlade området, enligt Dr. Kinneys forskning. Den idealiska kandidaten är egentligen vem som helst som vill få starkare muskler och en starkare core, som vill vara stramare och bränna fett. Personer med några extra kilo att förlora kanske inte ser så mycket av en förändring från endast en kur med Emsculpt, eftersom fettet kan fungera som en barriär mellan magnetspolen och musklerna, vilket minskar muskelkontraktionernas styrka under behandlingen. Även om behandlingen minskar fett, är Emsculpt ingen viktminskningsbehandling.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Resultatet av den kombinerade verkan av supermaximala muskelkontraktioner och förstörelse av fettceller är att du känner dig starkare och kan se mer definierade muskler. Vissa känner en styrka som hjälpte dem att uppnå mer under träningen. Forskning ledd av Dr. Brian M. Kinney, plastikkirurg i Beverly Hills, Kalifornien, visade att muskelmassa ökade med cirka 16 %, medan fett minskade med nästan 19 % efter fyra sessioner.

Finns det några kombinationsbehandlingar?

Emsculpt kan kombineras med bodyfillers för dig som önskar en fylligare och jämnare stuss.

Hur många behandlingar behövs?

Minst fyra sessioner behövs, vanligtvis med två till fem dagas intervall rekommenderas. Endast fyra behandlingar kan ge synliga resultat.

När kan jag se resultat?

Personer som är relativt vältränade kan känna förbättringar efter bara en behandlingssession med Emsculpt. Efter de rekommenderade fyra sessionerna kan en del känna sig starkare och se mer muskeltonus och minskat fett i de behandlade områdena, dock syns slutresultatet först tre månader efter avslutad kur. Slutresultat kan ta längre tid att visas, särskilt i områden med mer fett. Att bygga muskler tar tid. Man kan inte gå till gymmet en gång. Muskeln byggs upp de närmaste månaderna och apoptos (nedbrytningen av fettceller) tar ett par månader att hända.

Hur länge håller resultatet?

Ditt resultat kommer att vara så länge du underhåller kroppen med regelbunden träning och har en hälsosam livsstil. Det är precis som att gå till gymmet och träna, om du slutar gå kommer dina resultat inte att hålla. Efter en avslutad kur med Emsculpt fortsätter dina muskler stärkas och ditt fett reduceras i ungefär fyra månader. Det rekommenderas att uppföljningsbehandling var 6:e månad för att resultatet ska vara så länge som möjligt.

Vilka är riskerna och potentiella biverkningarna?

Det har inte rapporterats några biverkningar från Emsculpt, och har visat sig vara en mycket säker behandling. Dock ska du inte utföra denna behandling om du är gravid, ha en pacemaker eller annan implanterad elektronisk anordning nära behandlingsstället, ha hjärtproblem, tidigare kramper eller andra medicinska tillstånd som kan göra enhetens elektromagnetiska fält farligt för dig. Du ska undvik Emsculpt om du har någon typ av metall, såsom en kopparspiral eller ett höftimplantat, nära behandlingszonen. Den högintensiva fokuserade elektromagnetiska energin hos Emsculpt kan värma upp metallen eller lossa den.