top of page

INJEKTIONSBEHANDLING
MUSKELAVSLAPPNANDE

Man får botox

INJEKTIONSBEHANDLING - MUSKELAVSLAPPNANDE

 åldern tappar huden elasticitet vilket gör att rynkor och veck blir mer framträdande. Men det är inte alltid vi känner oss bekväma med hur åldrandet påverkar vårt utseende.

 

Många upplever att huden i ansiktet, i takt med åldern, ger upphov till allt fler oönskade rynkor och veck och att dessa rynkor i sin tur gör att man inte ser lika pigg ut. De så kallade 'kråksparkarna' runt ögonen är ett bra exempel på detta där många upplever att de bidrar till ett tröttare utseende runt ögonen. Dessa går att behandla med ett gott resultat.
 

Alla våra injektionsbehandlingar utförs av legitimerade läkare och sjuksköterskor som du innan behandlingen träffar på en utförlig konsultation där vi går igenom behandlingen, eventuella risker och biverkningar. Konsultationen ska göras 48 timmar innan din behandling i enlighet med injektionslagen. Du kan läsa mer i våra vanliga frågor och svar längre ned på sidan.
 

Botox är ett muskelavslappnade medel som blockerar nervimpulserna till musklerna. På Derma

VAD INNEBÄR MUSKELAVLAPPNANDE INJEKTIONSBEHANDLING?

När vi ler, skrattar eller koncentrerar oss är det musklerna i ansiktet vi använder för vår mimik. När musklerna spänns skapas exempelvis veck i pannan, skrattrynkor och den där 'argrynkan' mellan ögonbrynen. Ju äldre vi blir desto mindre elasticitet har vår hud vilket gör att rynkorna blir mer statiska. En muskelavslappnande injektionsbehandling påverkar nerverna till musklerna som skapar rynkor och veck blockeras. Detta leder till att rynkorna helt enkelt blir mindre synliga. 

LEGITIMERAD PERSONAL MED RÄTT KOMPETENS

Det många som funderar på att göra en muskelavslappnande behandling undrar över är om mimiken försvinner helt eller om ansiktet "kan bli snett". Här vill vi poängtera hur otroligt viktigt det är att välja en legitimerad behandlare som dessutom är väl insatt hur ansiktets fysiologi fungerar. Vi har mycket nerver i ansiktet och injicerar man fel kan det också få oönskade resultat. På Derma Clinic Stockholm görs alla våra injektionsbehandlingar av legitimerade läkare och sjuksköterskor som dessutom är väl belästa i var och hur de ska injicera. Vi erbjuder trygga behandlingar där fokuset ligger naturliga resultat som förbättrar än mer än att de förändrar.

På Derma Clinic arbetar legitimerade läkare och sjuksköterskor som har lång erfarenhet av injektinbehandlingar. En konsultation innan behandling görs alltid där vi informerar om hur behandlingen går till, eventuella risker och om du är en kadidat för behandlingen.

I en muskelavslappnande injektionsbehandling använder vi läkemedlet Botox som är ett receptbelagt läkemedel. Som med alla läkemedel är det viktigt att känna till att t finns både risker och biverkningar även om de är små. Viss svullnad och blåmärken där vi injicerat är vanliga biverkningar och försvinner inom några dagar.

Andra vanliga biverkningar är:
- Obehagskänsla där sticken sker

- Lätt svårighet med mimik om vi behandlar området runt munnen

- Lättare huvudvärk eller tyngdkänsla om vi behandlar pannan eller "argrynkan".

- Lätt påsighet under eller på ögonlocken

Till sällsynta biverkningar hör kraftigare huvudvärk. Du kan läsa mer om läkemedlets biverkningar och risker på FASS här.

RISKER OCH BIVERKNINGAR MED BEHANDLINGEN

RESULTAT EFTER BEHANDLINGEN

Resultatet efter behandlingen kommer gradvis efter några dagar, man ser därför inget resultat direkt efter behandlingen. Man ska därför inte vara orolig om effekten på ett område av ansiktet kickar in snabbare än på andra områden, musklerna i ansiktet är aldrig lika kraftiga. Fullt resultat uppnås efter 10 - 14 dagar och håller i 3 - 6 månader. På svettning varar effekten i ca 7 - 15 månader.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Först bokar du in en kostnadsfri konsultation hos vår legitimerade personal där vi tillsammans går igenom om du är en kandidat för behandlingen, eventuella risker och biverkningar samt vilket resultat du önskar uppnå. Tänk på att du behöver boka in konsultation 48 timmar innan din första behandling enligt injektionslagen.

 

När du kommer på din inbokade tid rengör vi först huden noggrant och markerar var vi ska injcera. Behandlingen utförs av vår legitimerad personal som har stor kunskap om hudens anatomi vilket är otroligt viktigt för att rätt resultat ska uppnås.

 

Injektionerna sker med en tunn nål där vätskan injiceras på de utvalda ställena i huden. Behandlingen är inte smärtsam men om du upplever obehag och vill pausa i behandlingen så går det självklart bra.

BEHANDLINGSOMRÅDEN 

- Glabellan (övre delen av pannan)

- Kråksparkar (rynkor runt ögonen)

- Nasobialveck (veck som uppstår mellan näsa och mun)

- Sura mungipor
- Gummy smile
- Bunny lines

- Migrän

- Tandgnissling
 

Hyperhidros:
- Axiller

- Händer

- Bruxism
 

BEHANDLING AV MIGRÄN, SVETTNINGAR OCH TANDGNISSLING

Lider du av migrän, tandgnissling eller överdriven svettning?

Denna behandling används inte bara i estetiska behandlingar utan även i medicinskt syfte sedan lång tid tillbaka.

Behandling av migrän
Om du besväras av migrän kan en muskelavslappnande injektionsbehandling vara till mycket stor hjälp. Behandlingen kan  blockera smärtsignalerna och således minska dina besvär med migrän i vardagen.

Behandling av hyperhidros - överdriven svettning
Att svettas mycket kan upplevas som väldigt frustrerande och något som kan påverka måendet i särskilt sociala sammanhang. Överdriven svettning kan uppstå i händer, på fötter, mellan ögonbryn eller armhålor. Behandlingen gör att vi kan stänga av svettkörtlarnas funktion och således minska svettningarna markant. 

 

Behandling av bruxism (tandgnissling)
Tandgnissling är något som är vanligt och något du också kanske gör utan att tänka på det. Det som händer är att du pressar ihop käkarna hårt i sömnen, vilket kan påverka din sömnkvalitet men också slita på tändernas emalj. Med hjälp av denna behandling kan vi  försvaga käkmuskeln vilket gör att den slappnar av och du slipper dina besvär.

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT BEHANDLA?

Fästpunkt 1

Vilket läkemedel används vid muskelavslappnande injektionsbehandling?
Läkemedlet vi använder vid muskelavslappnande injektionsbehandling är Botox som är en neuromodulator som verkar genom att slappna av musklerna för att förhindra samt korrigera fina linjer och rynkor.

Är Botox och fillers samma sak?
Botox och fillers är två helt olika preparat. Fillers i dagsläget baseras oftast på hyaluronsyra och arbetar på att konturera och fylla områden som exempelvis tack vare åldrande förlorat volym. Botox är ett receptbelagt läkemdel som verkar genom att slappna av musklerna.


När ska jag undvika att göra en behandling där läkemedlet Botox används?

Du bör undvika behandlingen m du är allergisk (överkänslig) mot botulinumtoxin typ A eller något annat innehållsämne i läkemedlet eller exemeplvis har en infektion i det planerade injektionsstället. Du kan läsa mer om läkemedlet här. På din konsultation innan behandlingen går våra injektionssjuksköterskor och läkare igenom ditt hälsostilltånd och eventuella allergier och avgör också om du är en lämplig kandidat för behandlingen. Du bör heller inte göra behandlingen om du är allergisk mot komjölk.

Varför måste jag boka en konsultation innan behandlingen?

I enlighet med injektionslagen som trädde kraft i juli 2021 behöver du som kund göra en konsultation senast 48 timmar innan din behandling. Detta är för att du ska ha en betänketid och vara noggrant informerad om hur behandlingen går till, eventuella risker och om du är en kandidat för behandlingen. På Derma Clinic Stockholm erbjuder vi konsultationer inför alla våra behandlingar då vi alltid vill säkerställa att vi erbjuder rätt behandling för just dig. 

Kan jag göra denna behandling på vilken klinik som helst med gott resultat?

Se till att besöka en klinik med erfaren och legitimerad personal (läkare, sjuksköterskor eller tandläkare). Certifiering räcker inte som kvalifikation, då vem som helst kan få en certifiering efter en endagsutbildning. En bra klinik har alltid en erfaren läkare på plats. Hos oss på Derma Clinic utförs alla injektioner av legitimerad personal som har många års erfarenhet av dessa behandlingar, du kan därmed alltid känna dig helt trygg att göra din behandling hos oss.

Vad bör jag tänka på innan behandling för bekymmersrynka?

Ingen speciell förberedelse behövs, men har du lätt för att få blåmärken efter behandlingen kan n undvika preparat av acetylsalisylsyra som exempelvis Treo, NSAID-preparat som Ibumetin, Ipren och Voltaren eller kosttillskott Omega 3 någon vecka före behandlingen.
 

Vad är det för risker och biverkningar med behandlingen?

Likt alla behandlingar kan det finnas risker och biverkningar. Vanliga biverkningar är blåmärken, svullnad och lättare huvudvärk. Du kan också uppleva en tyngdkänsla när du behandlar pannan som också den går över. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom en vecka. Till mer sällsynta biverkningar hör kraftig huvudvärk som även den försvinner en kort tid efter beahndlingen. För utförlig information om risker och biverkningar med Botox kan du läsa mer om det på FASS här.
 

Det är också av vikt att välja en klinik som har legitimerad personal och väl påläst i injektionskunskap samt ansiktets fysiologi så inte närliggande nerver påverkas. Hos oss på Derma Clinic utförs alla våra injektionsbehandlare endast av legitimerade läkare och sjuksköterskor.

Är det något att jag ska tänka på i samband med behandling?

Kontraindikationer inför en muskelavslappnande injektionsbehandling är blodförtunnande med ex acetylsalicylsyra (Aspirin, Magnecyl) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, pronaxen). Vi gör ej behandling på gravida eller ammande kvinnor. Undvik Vitamin E, Ginkgo, Ginseng, Omega-3 och naturläkemedel 2 veckor innan behandlingen. Efter behandlingen ska du inte massera det behandlade området efteråt och undvika fysisk aktivitet i 24 h efter behandlingen. Efter behandlingen ska du även ej böja ner huvudet 4 h efter. Du kan använda paracetamol efter behandlingen vid behov.

När ser man resultat och hur länge varar effekten av behandlingen?
Resultatet efter behandlingen kommer gradvis efter några dagar, man ser därför inget resultat direkt efter behandlingen. Man ska därför inte vara orolig om effekten på ett område av ansiktet kickar in snabbare än på andra områden, musklerna i ansiktet är aldrig lika kraftiga. Fullt resultat uppnås efter 10 - 14 dagar och håller i 3 - 6 månader. På svettning varar effekten i ca 7 - 15 månader.

Q & A botox


1 område- 2 500 kr

2 områden - 3500 kr

3 områden  4 500 kr

4 eller fler områden från 5 500 kr

Bruxism (tandgnissling) -3500 kr.

Hyperhidros:
Axiller - 4500 kr

Händer - 4500 kr


 

INJEKTIONSLAGEN

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag gällande estetiska injektioner för som en säkerhet för dig som kund. Vi på Derma Clinic välkomnar denna lag. ​ Läs mer här hur detta påverkar dig som kund när du bokar en estetisk injektionsbehandling hos oss.

bottom of page