TRÅDLYFT

På Derma Clinic arbetar vi med olika typer av trådar, allt för att du ska få en skräddarsydd behandling så att du får de trådar som ditt ansikte behöver.

Vi använder oss av tunna så kallade monotrådar utan hullingar. Dessa används för dess hudföryngrande och lokalt uppstramande förmåga som används både i ansikte och kropp. Vi har även trådar som är i spiralformade screw i singel samt dubbel screw. Dessa trådar används för att ge lokalt uppstramande effekt och inre volym som också leder till en högre produktion av kollagen. Mest effektiv för höjning av ögonbryn och korrigering av dubbelhaka.

 

Trådar med dubbelriktade skurna hullingar har som funktion främst att hålla huden som dubbla krokar när tråden dras.

Används vid korrigering av ansiktsform och lyft av ansiktets submentala område och hals.

Dubbelriktade och skurna hullingar i fyrdimensionell PDO-tråd. Används för att förstärka konturer i ansikte (mellersta och nedre) och på kropp. Kraftigare fixering med hullingar i alla riktningar

Innan du genomför en trådlyftbehandling ska du boka in en konsultation, detta är för att se om du är en kandidat för trådar eller om du får bättre effekt av en annan behandling. Ibland kan en kombination av trådar och injektion av botox eller fillers/biofillers rekommenderas. 

Trådar är en icke-kirurgisk metod och ger inga ärr, lång återhämtning eller onaturligt resultat. Läkningsprocessen efter en estetisk behandling är alltid individuell. Viss rodnad och svullnad samt blåmärken är normalt förekommande första veckan efter behandling. Stramhetskänsla är normalt de två första veckorna. I stort sett kan du omedelbart återgå till vardagen. Första dygnet efter behandling rekommenderas det att du undviker smink. fysiskt aktivitet, bastu- och bubbelbad samt att du ska inte massera området som är behandlat. För att optimera läkning och ditt behandlingsresultat bör du följa läkarens muntliga och skriftliga eftervårdsrekommendationer.

Ny lag

1 juli 2021 trädde en ny lag gällande estetiska injektioner och ingrepp. Som kund kan du vara trygg hos oss då vi är en seriös aktör som följer lagen. Endast leg. läkare utföra estetiska ingrepp. Icke-legitimerad personal får ej utföra estetiska injektionsbehandlingar, även om personen har tidigare erfarenhet av estetiska ingrepp. Detta är för att du som kund ska kunna vara trygg med att personalen har rätt kompetens och att det finns krav på patientsäkerhet för att få utföra behandlingen.

För dig som kund innebär den nya lagen att du ska ha betänketid vid estiska ingrepp med 7 dagar efter konsultation. Om det gått 6 månader sedan ditt senaste besök så ska du enligt lag ha 7 dagar betänketid igen. Vid bokning av konsultation kan du således ej genomgå trådlyft samtidigt. 

Vid konsultation ska du som kund få information om behandlingsprodukten, pris, förväntad effekt, återbesök, eventuella komplikationer och biverkningar samt vart du ska vända dig vid komplikationer. 

VANLIGA FRÅGOR

När kan jag boka en tid hos tandläkaren?

Efter trådlyft, beroende på område, rekommenderas det att du ska vänta med en månad innan du bokar in ett besök hos tandläkaren.

Hur går det till?

Behandlingen tar mellan 30-60 min, beroende på vilken typ av trådar och hur många områden du ska behandla för att få det resultat du önskar. Vi arbetar sterilt och det görs först en steril avtvätt av området. Sedan får du lokalbedövning innan mycket tunna trådar förs in under huden med en tunn nål. Trådarna har små hullingar som leder till ett mekaniskt lyft av området. Du ser en förbättring på en gång efter behandlingen.

Något som jag ska tänka på innan och efter behandlingen?

Innan behandlingen ska du ej ta blodförtunnande läkemedel som ex. ipren.  Första dygnet efter behandling rekommenderas det att du undviker smink. fysiskt aktivitet, bastu- och bubbelbad samt att du ska inte massera området som är behandlat. För att optimera läkning och ditt behandlingsresultat bör du följa personalens muntliga och skriftliga eftervårdsrekommendationer.

När ser jag resultat? 

Du ser resultat på en gång, sedan tar det upp till 2 månader innan slutresultatet visar sig. Du är lite svullen efter behandlingen som kan sitta i 1-2 veckor samt kan få små blåmärken som försvinner succesivt. Vi rekommenderar en kontroll efter en månad och att man efter 1-2 månader lägger in några monotrådar för att förlänga resultatet. 

 

Hur länge håller resultatet?

Resultatet håller upp till 24 månader beroende på val av tråd. Mono trådar upp till 6 månader.

trådlyft.jpg