top of page
Kvinna med grått hår

KLIMAKTERIET 

Derma Clinic Stockholm startar under februari 2022 en Vulvamottagning med stöd inför, under och efter klimakteriet. Hos oss arbetar en barnmorska, sjuksköterskor, undersköterska och en gynekolog i ett nära team för att ge den bästa individanpassade behandlingen. I Stockholm finns för tillfället inte en ren mottagning där kvinnor som befinner sig eller som har funderingar kring klimakteriet att vända sig till. Vi på Derma Clinic Stockholm har sett en stort efterfrågan och har därefter beslutat att starta upp en egen mottagning. Hos oss är det helhetstänk och personalen har även utbildning som stresspedagog, mindfulness, kost- & livsstil samt rök- & alkoholavvänjning. 

Så vad kan du förvänta dig när du kommer till oss?

Första besöket träffar du vår barnmorska för kartläggning av dina symtom och livsstil för att din behandling ska individanpassas, alla är inte stöpta i samma form. Under besöket kan du om du önskar genomgå en vaginal undersökning så att barnmorskan kan se om du har torra slemhinnor eller andra besvär som vi även bör behandla. Där efter läggs en individanpassad plan upp i samråd med dig för din behandling under övergången. 

Hos oss finns möjligheten till att få beställning för blodprover samt receptförskrivning på läkemedel och hjälpmedel som kan hjälpa dig under övergången. 

TEXTEN UPPDATERAS... 

bottom of page