Här behandlar vår duktiga laserspecialist Sandra ett hemangiom, även kallat smultronmärke,

HÅRREDUCERING

ALEXANDRITE 

En av de snabbaste, starkaste och effektivaste lasermaskinerna på marknaden för hårreducering

Vår hårväxt...
..påverkas av flera olika faktorer som arvsanlag, ålder, nutrition och hormoner. Beroende på var håret är på kroppen varierar växtcykeln.

Gemensamt är att alla kroppens hårsäckar befinner sig i ett av hårets tre olika livscyklar:

Den aktiva fasen (anagen fas)
 
övergångsfasen (katagen fas)
samt vilofasen (telogen fas).

Det är när håret är i den
aktiva fasen som man kan ta bort det med laser. Det är då håret är kraftigt pigmenterat med melanin och och har kontakt med hårsäcken där stamcellerna som vi vill förstöra med lasern.

På t.ex armar och benen är växtcykeln på ca 2 - 4 månader och här befinner sig endast 20 - 30 % av håret i den aktiva fasen medan på huvudet där växtcykeln är upp till 7 år så är hela 90 % av håret i aktiv fas.

I ansiktet däremot är den aktiva växtfasen endast några veckor och detta är anledningen till att olika områden på kroppen tar olika lång tid mellan behandlingarna samt att det kräver olika antal behandlingar. 

Q & A

Hur många behandlingar behövs?

​Det beror på vilken lasermaskin som de du fått behandlingen från har. Har de använt en IPL är behandlingsresultatet inte lika tillfredsställande som när du får laserbehandling hos oss där vi använder laser. Vi rekommenderar 4-6 behandlingar beroende på område, hårstrå och dina egna förutsättningar. Ansiktet kräver generellt 8 stycken sessioner på grund av hormoner.

 

Gör behandlingen ont?

Smärta är en subjektiv upplevelse och den upplevs individuellt. Inför hårreducering kan du smörja in med Tapin/Emla en timme innan besöket. Det finns receptfritt på apoteket. Vi använder en laser som går djupare ner i hårsäcken vilket kan kännas mer jämfört med IPL som går på ytan.

 

Är behandlingen permanent?​

De hårsäckar som du har behandlat kommer inte tillbaka men på vissa områden kan du få nya hårsäckar som beror på hormonell påverkan och de hade du fått ändå. Det rekommenderas att göra en “Touch-up” behandling när nya hårsäckar uppstår. Du behöver ej genomgå en ny full kur utan det räcker med enstaka behandlingar.

Vad får man för biverkningar?

Rodnad direkt efter behandlingen kan uppstå men det lägger sig under dagen. Det är viktigt att inte sola området under behandlingskurer. Efter en vecka kan du sola igen. ​Om du får en reaktion så ska du höra av dig till oss. Det är ovanligt med reaktioner. 

 

Hur ofta ska jag göra behandlingen?

För bäst resultat bör du gå med 6 veckors mellanrum på grund av att hårsäcken har tre växtfaser och vi vill ta hårsäcken i rätt fas vilket resulterar i effekt på behandlingen.