ALEXANDRITE 

- Världens snabbastestarkaste och mest effektiva laser för hårreducering.

- Behandlar alla kroppsdelar.

- Representerar den nya guldstandarden för hårreducering.

- Första klinik med denna laser Sverige.


Vår hårväxt påverkas av olika faktorer såsom arvsanlag, ålder, nutrition samt hormoner. Hur håret växer varierar på olika ställen på kroppen. Gemensamt är att alla kroppens hårsäckar befinner sig i ett av hårets tre olika livscyklar; den aktiva fasen (anagen fas), övergångsfasen (katagen fas) samt vilofasen (telogen fas). Det är endast i den aktiva fasen som man kan ta bort hår med laser. Det är då håret är kraftigt pigmenterat med melanin och har kontakt med hårsäcken där stamcellerna sitter som vi vill förstöra med lasern. På t.ex. armar och ben är växtcykeln på ca 2 - 4 mån och här befinner sig endast 20 - 30% av håret i den aktiva fasen. På huvudet är växtcykeln upp till 7 år där 90 % av hårsäckarna är aktiva. I ansiktet är växtcykeln bara på några veckor. Detta är anledningen till att olika områden på kroppen tar olika lång tid mellan behandlingar att lasra och kräver olika antal behandlingar.

VANLIGA FRÅGOR

Hur många behandlar behövs?

​Det beror på vilken lasermaskin som de du fått behandlingen från har. Har de använt en IPL är behandlingsresultatet inte lika tillfredsställande som när du får laserbehandling hos oss där vi använder laser. Vi rekommenderar 4-6 behandlingar beroende på område, hårstrå och dina egna förutsättningar. Ansiktet kräver generellt 8 stycken sessioner på grund av hormoner.

 

Gör behandlingen ont?

Smärta är en subjektiv upplevelse och den upplevs individuellt. Inför hårreducering kan du smörja in med Tapin/Emla en timme innan besöket. Det finns receptfritt på apoteket. Vi använder en laser som går djupare ner i hårsäcken vilket kan kännas mer jämfört med IPL som går på ytan.

 

Är behandlingen permanent?​

De hårsäckar som du har behandlat kommer inte tillbaka men på vissa områden kan du få nya hårsäckar som beror på hormonell påverkan och de hade du fått ändå. Det rekommenderas att göra en “Touch-up” behandling när nya hårsäckar uppstår. Du behöver ej genomgå en ny full kur utan det räcker med enstaka behandlingar.

Vad får man för biverkningar?

Rodnad direkt efter behandlingen kan uppstå men det lägger sig under dagen. Det är viktigt att inte sola området under behandlingskurer. Efter en vecka kan du sola igen. ​Om du får en reaktion så ska du höra av dig till oss. Det är ovanligt med reaktioner. 

 

Hur ofta ska jag göra behandlingen?

För bäst resultat bör du gå med 6 veckors mellanrum på grund av att hårsäcken har tre växtfaser och vi vill ta hårsäcken i rätt fas vilket resulterar i effekt på behandlingen.