BELKYRA

 

Belkyra®är det första godkända läkemedlet för behandling av submentalt fett (oönskat fett under hakan, s.k. dubbelhaka). 

Belkyra är en icke-invasiv behandling som förstör fettcellerna under hakan, de flesta som behandlas upplever att de får en mer framtonad hakprofil efter 2 - 4 behandlingstillfällen. När behandlingsresultatet är uppnått behövs inga fler behandlingar.

Det som sker vid behandlingen är att Belkyra injiceras i området under hakan (över platysmamusklen) och en destruktion av fettceller skapas och fettcellerna elimineras. Kroppens egen metabolism tar sedan hand om fettet som försvinner från behandlingsområdet. När fettcellerna förstörts kan det behandlade området längre lagra fett där.

Vanliga frågor 

Hur länge är jag svullen efter Belkyra?

Efter Belkyra behandlingen är området svullet de första 2 veckorna, därav måste man vänta 14 dagar innan slutresultatet visar sig.

Hur många behandlingar behöver jag?

Vanligast är 2-5 behandlingar för att nå önskat resultat. 

​Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen tar ca 20-30 minuter. 

Vad är Belkyra?

I läkemedlet Belkyra är den aktiva ingrediensen en ​deoxicholsyra som är en molekyl som tillverkas naturligt i kroppen och som medverkar nedbrytning och absorption av fettet i maten vi äter.

belkyra.jpg