top of page

 

NEOSTRATA

neostrata 1.jpg

 

NeoStrata är avancerad hudvård från de läkare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) - en av hudvårdsbranschens absolut största innovationer. De två läkarna är oöverträffade på sitt område, har gjort fortlöpande framsteg, skapat vetenskapliga innovationer och genomfört kliniska studier som har publicerats i ledande medicinska dermatologiska tidskrifter.

Ett partnerskap med stora resultat

Doktorernas partnerskap började 1966 vid Temple University i Philadelphia. De delade en passion för vetenskap och forskning, en fascination av huden och viljan att hjälpa patienter med svåra hudsjukdomar. Eftersom mer än hälften av alla hudproblem bedöms bero på svårigheter med cellförnyelsen i stratum corneum, var läkarna fast beslutna att hitta ett välfungerande sätt att påverka bildandet av nya hudlager. Medan deras tidiga forskning främst fokuserade på psoriasis och ichthyos kom deras forskning att omfatta ett stort antal problem i huden. Deras arbete har lett till viktiga upptäckter för behandling av ichthyos och psoriasis, men även för torr hud, akne och många andra tillstånd som beror på problem i hudens cellförnyelseprocess.

 

Studien som startade det hela

Under en studie för att utvärdera naturliga och fysiologiska substanser och deras effekter på patienter med ichthyos upptäckte Dr. Van Scott och Yu att en viss typ av naturligt förekommande substanser har en djupgående effekt på utvecklingen, mognaden och förnyelsen hos både normala och sjuka hudceller. När ichthyos patienter återvände med normal hud efter applicering av dessa substanser var läkarna mycket upprymda. De namngav substanserna alfa-hydroxisyror (AHA) och ansökte om sitt första patent 1975. Sedan dess har Dr. Van Scott och Dr Yus upptäckter legat till grund för en mängd olika sammansättningar som förbättrar huden.

 

Utvecklingen fortsätter

Över 50 års forskning och klinisk erfarenhet ligger till grund för utvecklingen av de avancerade hudvårdsprodukterna från NEOSTRATA och än idag ligger forskningen bakom NEOSTRATA i framkant. NEOSTRATA är speciellt stolt över sitt kliniska arv och framträdande position i den professionella hudvårdsbranschen.

 

Pionjärer inom hudvård

Grundarna av NEOSTRATA, Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu är internationellt erkända för sin banbrytande upptäckt av AlfaHydroxySyrornas (AHA) betydelse för huden. Dr. Van Scott arbetade som chef för amerikanska National Cancer Institute i över 15 år innan han började på Temple University Hud- och Cancersjukhus. Han har genom åren fått många viktiga och prestigefulla utmärkelser, bland annat för sina framstående forskningsinsatser inom området hudcancer. Han har även valts ut till listan över "Masters in Dermatology" av American Academy of Dermatology. Dr Yu, dermato-farmakolog, var docent vid The Temple University Hud- och Cancersjukhus, där han genomförde omfattande dermatologisk forskning, när han mötte Dr. Van Scott.

bottom of page