top of page

 

HIFU

ANSIKTSLYFT UTAN KIRURGI

HIFU - ANSIKTSLYFT MED HJÄLP AV ULTRALJUD

Kanske har du hört talat om ansiktslyft utan kirurgi? HIFU är just en sådan behandling där vi använder oss av ultraljud för att strama, lyfta upp huden samtidigt som metoden verkar fettreducerande. HIFU står för High Intensity Focused Ultrasound och är en icke-kirurgisk behandling som stimulerar kollagenproduktionen. Behandlingen passar dig som exempelvis besväras av slapp eller överflödig hud runt halsområdet ("kalkonhals") eller vill få ett litet lyft i ansiktet i sin helhet utan varken injektioner eller kirurgi. Behandlingen tar mellan 30-60 min och de allra flesta upplever en omedelbar uppstramande effekt och lyster redan direkt efter behandlingen. 

Kollagen är ett protein som behövs för att ge huden struktur och volym. Tänk dig en vindruva (fyllig och volymiös) och jämför hur den blir när den är ett russin (utan volym och skrynklig). Lite samma effekt får du i huden när kollagenproduktionen minskar med åldern. Huden tappar elasticitet, rynkor blir framträdande och många upplever att huden "bara hänger". HIFU tightar upp huden genom att stimulera kollagenproduktionen med hjälp av att leverera hög värmeenergi på rätt huddjup.

HIFU STIMULERAR KOLLAGENPRODUKTIONEN

HIFU är en effektiv icke-kirurgisk behandling som använder sig av ultraljud för att stimul
HIFU är en effektiv icke-kirurgisk behandling som använder sig av ultraljud för att stimul
20230426_131616.jpg

 

 

HIFU står för högintensivt fokuserat ultraljud och använder sig av ultraljud genom att använda hög värmeenergi till huden samt underliggande vävnad. Vid behandlingen skapas en kontrollerad skada under huden för att sedan stimulera produktionen av nya starkare fibrer. Under behandlingen applicerar vi en ultraljudsgelé som leder värmeenergin in i hudlagret på rätt djup.

 

På Derma Clinic Stockholm kan vi med HIFU behandla:

 • Panna

 • Kinder

 • Runt ögonpartiet

 • Hals (”kalkonhals”)

Innan din behandling med HIFU kommer du in till oss på en kostnadsfri konsultation där vi tar reda på om du är en kandidat för behandlingen, går igenom hur behandlingen går till, risker och följder samt vilka resultat du kan förvänta dig.

 

Väl på behandlingen börjar vi med att rengöra huden noggrant. Sedan applicerar vi en speciell ultraljudsgelé på de partier där vi ska behandla. Gelén leder värmeenergi från HIFU-munstycket ner till rätt huddjup så vi kommer åt att behandla exakt där vi behöver. Sedan sätts munstycket mot huden och du kommer uppleva en varm, lite stickande känsla när maskinen är igång. Behandlingen känns mindre på vissa partier men kan kännas lite extra om vi närmar oss exempelvis partiet runt käkbenet. Våra erfarna behandlare vet exakt på vilka områden som ska behandlas och ser till att din behandling blir så behaglig som möjligt.
 

 

 

 

 

Innan din behandling med HIFU är det viktigt att inte ha utfört någon fillersbehandling eller injektionsbehandling med Botox 30 dagar innan. Du bör heller inte ha konsumerat alkohol eller blodförtunnande mediciner. 

 


 • Du lider av högt blodtryck

 • Har diabetes

 • Har högt blodsocker eller höga blodfetter

 • Du är gravid eller ammar

 • Du gjort injektionsbehandling med botox eller fillersbehandling för mindre än en månad sedan

 • Du har gjort en hjärtoperation eller har en hjärtsjukdom.

 • Personer med högt blodtryck, högt blodsocker, höga blodfetter och diabetiker
   

 

 • Undvik alkohol närmsta dagarna efter behandlingen

 • Undvik att bada bastu, ånga, spabehandlingar och massage.

 • Undvik laserbehandlingar närmaste månaden efter din HIFU-behandling.

 

 

De allra flesta upplever en omedelbar uppstramning av huden samt förnyad lyster i huden direkt efter behandlingen. Stimuleringen av kollagen pågar sedan mellan fyra till sex månader och de flesta upplever ett resultat efter två-tre månader. Hur många behandlingar du behöver är individuellt men generellt sätt rekommenderar vi att göra en behandling efter två månader efter den första  för att sedan följa upp efter 6 månader.

Konsultation - gratis
Dubbelhaka - 2000 kr

Kinder - 3000 kr

Hela ansiktet - 4000 kr.Vad kan jag förvänta mig för resultat av HIFU?
I och med att behandlingen är icke-kirurgisk går den inte att jämföra med ett kirurgiskt ingrepp. Däremot behandlar vi på samma huddjup som vid en kirurgi och resultatet stimulerar produktionen av kollagen kommer resultatet efter behandlingen ge dig ett lyft i och med att kollagenproduktionen ökar. Resultaten är, som vid alla behandlingar, väldigt individuellt.

Vilka biverkningar eller följder finns det efter en behandling med HIFU?
Vanliga biverkningar efter behandlingen är rodnad och viss svullnad. Detta är helt ofarligt och går över efter några timmar efter behandlingstillfället. 
En del känner även av att det sticker och det är inget negativt då det visar på en aktiv pågående kollagenbildning. I vissa fall kan hematom (blåmärken) synas.

Gör behandling med HIFU ont?
De flesta beskriver HIFU-behandlingen som en varm, stickande känsla som kan kännas lite obehagligt under vissa områden i ansiktet. Våra behandlare ser dock till att din behandling blir så behaglig som möjligt.

HUR FUNGERAR HIFU BEHANDLING?

BEHANDLINGSOMRÅDEN MED HIFU

HUR GÅR EN BEHANDLING MED HIFU TILL?

I videon nedan kan du se hur en HIFU-behandling går till

ATT TÄNKA PÅ INNAN DIN HIFU BEHANDLING

GÖR INTE HIFU BEHANDLING OM:

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN

EFFEKT AV HIFU BEHANDLING

HUR MYCKET KOSTAR BEHANDLING MED HIFU?

Q&A

bottom of page