top of page

DYE-VL LASER

På Derma Clinic Stockholm erbjuder vi trygga laserbehandling med legitimerad vårpersonal s

OM LASERSERBEHANDLING MED DYE-VL

Dye-VL är en kärllaser som behandlar ytliga kärl i huden. Laser dras till hemoglobinet som är i de ytliga kärlen. Resultatet blir mindre synliga kärl. Det är en säker och effektiv behandling och ett relativt enkelt att behandla med på ytliga kärl. Vår Dve-YL använder AFT (avancerad flourescensteknologi) som är exklusivt för vår laser. 

 

 

För behandling av rosacea rekommenderar vi 3 behandlingar med 3 veckors mellanrum.

Behandling av ytliga kärl med DYE-VL laser hos oss på Derma Clinic Stockholm.
Behandling av nevus flammeus, eldsmärke med lasern DYE vVl hos oss på Derma Clinic Stockho

Q & A

 

Hur fungerar laserbehandling med Dye-VL?

Dve-YL sänder ut ett ljus med en specifik våglängd som absorberas av blodkärlet. Det bildas då en värmeutveckling som gör att kärlväggarna drar ihop sig och täpps igen. Det påverkar endast kärlet och omliggande hud skadas ej av lasern. Det är en enkel och effektiv behandling.

Är det något jag bör tänka på innan behandlingen?

När du ska göra en laserbehandling är det viktigt att inte solat innan eller applicerat på BUS-produkter 2 veckor innan. Det är för att lasern dras till det mörka området och är huden solbränd dras ljuset till huden istället för kärlet. Det kan i värsta fall orsaka sår på huden. Är du osäker om du kan göra en kärllaser, rekommenderar vi att du bokar en konsultation med våra laserterapeuter. Du får vänta med solning i 3 veckor efter behandlingen.

Innan laserbehandlingen är det bra att du kommer osminkad. Står du på blodförtunnande som ex. Waran eller Trombyl kan du inte behandlas då det skapar hematom på huden. Du kan rådfråga våra laserterapeuter om fallet är så att du står på blodförtunnande läkemedel.

Varför har jag fått ytliga kärl?

Rosacea orsakar diffusa rodnader och kärlbristningar. Även mycket sol och kyla kan påfresta huden och resultera i att ytliga kärl uppstår. 

Hur många behandlingar behöver jag?

Vi rekommenderar 3 behandlingar med 3 veckors mellanrum om det är behandling för rosacea. En del kan behöva 3 behandlingar och en del kan behöva 5 behandlingar. Vi kan inte garantera att all rodnad/alla kärl går bort helt även om resultaten oftast är mycket goda. Det är dessvärre lätt att nya kärl uppkommer och därför rekommenderas underbehandling med en gång om året för att bibehålla resultatet. Det beror på att de ytliga kärlen försörja av ett större kärl och kan således finna nya vägar.

När ser jag resultat?

Direkt efter kan man se att kärlet behandlats, kärlet blir lite mörkare. Efter 4 veckor ser man slutresultatet i ansiktet.

bottom of page