top of page
Här behandlar vår duktiga laserspecialist Sandra ett hemangiom, även kallat smultronmärke,
Här behandlar vår duktiga laserspecialist Sandra ett hemangiom, även kallat smultronmärke,

Nd:YAG LASER

LASERBEHANDLING FÖR KÄRL

På Derma Clinic Stockholm är vi glada över att kunna erbjuda behandling med en av marknadens mest kraftfulla lasrar för kärl, nämligen N:d Yag/LP Yag laser. Förutom att behandlingen går fort så ger kärllasern också ett väldigt gott resultat på ett stort antal typer av kärl, i både ansiktet och benen. Våra laserterapeuter har lång erfarenhet och är välutbildade, så du som kund alltid är i trygga händer. Välkommen in till oss!

IMG_2258.JPG

HUR FUNGERAR KÄRLLASERN?

Lasern skapar ett intensivt ljus som dras till kärlet och värmen som skapas gör att blodet koagulerar som i sin tur leder till att kärlväggarna drar ihop sig och blodet kan inte strömma igenom där. Behandlingen går väldigt fort och känslan kan beskrivas enklast som ett "litet myggstick."

Antal behandlingar som behövs är mellan 1-3 stycken, i enstaka fall behövs fler behandlingar.

VAD KAN VI BEHANDLA MED N:D YAGLASER?

Cherry spots LP yag laser

På Derma Clinic kan vi bland annat behandla:

  • Tydligare kärl i ansiktet eller på näsan

  • Tydligare kärl i ansiktet eller på näsa
    Tydligare kärl i ansiktet eller på näsan

  • Cherry spots/hemangiom /körsbärsmärke

  • Spindel kärl (spider naevus)

  • Ytliga kärl på benen

  • (kräver flera behandlingar, skleroterapi kan ibland vara att föredra)

  • Venous lake (blått kärl på underläppen)

  • Venös missbildning

Cherry spts_edited.jpg

Cherry spots

Cherry spots, även känt som körsbärsmärke och medicinskt benämnt hemangiom, är en typ av godartad blodkärls-missbildning. Dessa förändringar syns ofta som små röda nystan av ytliga blodkärl på hudens yta och kan vara platta eller ha en upphöjning på omkring en millimeter.

 

Generellt sett anses de vara ofarliga och kräver vanligtvis ingen behandling men många vill avlägsna dessa vilket är enkelt gjort med vår kärlllaser.

Venös sjö före och efter 1 beh Lp yag (5)_edited.jpg

Venous lake /
Venösa sjöar

Venous lake eller venösa sjöar beror på blodkärl som expanderar och bildar en blodfylld "lucka". De dyker ofta upp plötsligt och sätter sig på läpparna.

 

Till utseendet ser de ut som blåmärken eller blodblåsor. Venous lake är ofarliga hudförändringar men många tycker att dessa är missprydande och väljer därför att ta bort dessa med laser, vilket faktiskt är väldigt enkelt gjort. På Derma Clinic använder vi oss av lasern LP Yag för att avlägsna Venous lake.

Spider nevus / Spindelmärke

Spider nevus är små kluster av blodkärl som kan förekomma på olika delar av kroppen, särskilt i ansiktet, nacken och på benen. Dessa kärlformationer liknar ibland spindelnät, vilket har gett dem deras namn.

 

De är vanligtvis ofarliga och uppstår när blodkärlen expanderar, ofta på grund av hormonella förändringar. På Derma Clinic Stockholm behandlar vi spider nevus med LP Yag-laser som både är ett snabbt och effektiv metod.

FÖRE OCH -EFTERBILDER

Q & A

Vad ska jag tänka på innan behandlingen?

Du ska inte sola eller applicera på BUS-produkter 2 veckor innan besöker samt inte sola på tre veckor efter behandlingen.

När ser jag resultat?

Direkt efter behandlingen ser du att kärlen är mörkare, det visar på att lasern tagit på rätt ställe. Sen tar det ett par veckor innan det slutgiltiga resultatet. 

Hur fungerar en Nd: YAG-laser?

En 1064 nm våglängd Nd: YAG-laser sänder ett ljus in i huden som dras till blodkärlet och det bildar en värmeutveckling som gör att kärlväggarna drar ihop sig. De synliga små venerna försvinner från ytan av huden.

bottom of page