top of page

SKLEROTERAPI

BEHANDLING AV YTLIGA ÅDERNÄT

Drog- och spruta

SKLEROTERAPI - BEHANDLING AV YTLIGA ÅDERNÄT

Ytliga ådernät är tunna, blåröda blodkärl som dyker upp på benen av oftast ärftliga eller hormonella faktorer. Ytliga ådernät uppkommer ofta lite högre upp i ålder då blodkärlens elasticitet minskar och venväggarna blir mer ömtåliga, vilket ökar risken för just ådernät. Många besväras av ytliga ådernät ur estetisk synvinkel, där det exemeplvis inte känns bekvämt att visa upp bara ben under sommarhalvåret. Som tur är, så går ytliga ådernät att behandla på ett enkelt sätt genom skleroterpo. På Derma Clinic Stockholm utförs behandlingarna av vår legitimerade personal och du är i trygga händer.

VAD ÄR SKLEROTERAPI FÖR NÅGOT?

Skleroterapi är en injektionsbehandling där läkemedlet Aetoxysklerol långsamt injiceras med en tunn nål direkt i blodkärlen som ska behandlas. Det verksamma ämnet i läkemedlet irriterar kärlväggarna och kärlen "klibbar" ihop. Det resulterar i att flödet upphör och kärlet kommer att blekna, förtvina och försvinna

Behandlingen börjar med en konsultation där vi tillsammans går igenom hur behandlingen går till och vilka områden du önskar behandla. Vi använder en speciell lampa för att belysa ådernäten som sedan markeras innan vi injiceras läkemedlet i själva blodkärlen. Nålen vi använder i behandlingen är väldigt tunn och känslan beskrivs ofta som "små stick".

HUR GÅR EN BEHANDLING MED SKLEROTERAPI TILL?

I videon nedan kan du se hur behandling av ådernät går till.

ATT TÄNKA PÅ INNAN OCH EFTER BEHANDLINGEN

Du behöver boka in en kostnadsfri konsultation 48 timmar innan din behandling, i enlighet med injektionslagen.

Innan behandlingen ska du undvika BUS-produkter samt att sola i solarium då vi kan urskilja kärlen lättare om du inte har gjort detta. 
 
Efter behandlingen ska du undvika träning under tre dagar. Använd stödstrumpor i en vecka efter behandlingen. Det behandlade området ska ej utsättas för sol på 4 veckor efter behandlingstillfället för det man orsaka missfärga av huden som behandlats. Återbesök för ny behandling bokas in efter 8 veckor då vi inte kan behandla alla kärl på ett och samma tillfälle.  

Efter behandlingen upplevs kärlet mer framträdande och kommer variera i färg de närmaste veckorna efter. Från rött till blått och sedan till brunt för att till sist blekna bort helt 6 veckor efter behandlingen. Det går tyvärr inte att garantera att alla kärl försvinner, nybildning av ådernät kan fortfarande ske efter behandlingen. 

HUR MYCKET KOSTAR BEHANDLING AV YTLIGA ÅDERNÄT?

Konsultation - Gratis
Ben - Från 2500 kr

Q & A

Gör behandlingen ont?

Smärta är subjektivt och hur man upplever behandlingen är individuellt. De flesta beskriver känslan som små stick.

Hur många behandlingar behöver jag göra för att ådernäten ska försvinna?

Hur många behandlingar som behövs beror på antal och storlek på ådernäten. I många fall kan en behandling räcka, men om ådernäten är större och fler i antal kan man behöva räkna med cirka 2-3 behandlingar.

Vad bör jag tänka på efter en behandling av ytliga ådernät?

Efter en behandling med skleroterapi är det viktigt att du använder stödstrumpor en vecka efter behandlingen samt att du undviker att anstränga dig, såsom att träna, under tre dagar. Det är också viktigt att inte utsätta det behandlade området för solexponering i 4 veckor efteråt då det kan orsaka missfärgning.
bottom of page