top of page

YOULASER MT HOS DERMA CLINIC STOCKHOLM

Youlaser MT är det enda och första systemet på marknaden som kombinerar de två gyllene våglängderna 10600 nm och 1540 nm i en och samma behandling. Med YouLaser MT kan vi både arbeta på djupa och ytliga lager av huden samt ablativt, icke ablativt eller med en kombination av dessa, helt beroende på vilken behandling din hud behöver. Dessutom om man använder båda våglängderna tillsammans så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar därmed resultaten avsevärt. Med YouLaser MT kan vi behandla alla kroppsdelar och hudtyper.

- Rynkor

- Hud med dålig elastisitet

- Ärr

- Akneärr

- Solskadad hud

- Stora porer

- Ojämn hudton

- Bristningar

YOULASER PASSAR DIG SOM VILL BEHANDLA:

17908942060516173.jpg

Q&A

Vad är det unika med Youlaser MT?

YouLaser MT är den enda maskinen som kombinerar ablativ och icke ablativ laser för att optimera resultatet baserat på syftet med behandlingen, samt att återhämtningstiden är anpassningsbar.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas att man genomför 3 - 5 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Vad är ablativ laser?

Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden (dermis), resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med viss infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att den förångar hudceller. Metoden används för att reducera djuparynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

Vad är icke ablativ laser?

Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser. Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ process, icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulation i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskar risk för komplikationer. Behandlingsmeten är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, äkneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton och hudbristningar.

 

Vad händer efter behandlingen?

Eftersom behandlingsvariationen med YouLaser MT är väldigt stor så är också reaktionen efter en behandling varierande. Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt ifrån att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man har blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på två veckor. Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess. Tänk på att undvika solexponering av det behandlade området eftersom UV-ljuset kan leda till pigmentering och nedbrytning av kollagen samt elastin i huden.

Vad är och hur fungerar en fraktionerad laser?

Historiskt är fraktionerad laser en vidareutveckling från laserslipningen som var populärt på 90-talet då man med hjälp av en laserstråle skalade bort översta hudlagret (epidermis) på patienten. Huden blev vaxaktig och även mycket tunn och skör. Detta medförde stora infektionsrisker, lång läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhud och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage. Den första fraktionerade lasern lanserades 2003 och var en koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar i t.ex. YouLaser MT. Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster. 

 

bottom of page