top of page

KONDYLOM

Läsa hemma

KONDYLOM 

Kondylom är en sexuellt överförd infektion orsakat av humant papillomvirus (HPV). Hur lång tid det tar innan viruset ger symptom varierar och ibland kan du bära infektionen och vara helt symptomfri. Kondylom kan vara påfrestande och påverka dig på flera plan, såväl psykiskt som fysiskt. Vårtorna som uppkommer kan vara estetiskt besvärande och du kan även uppleva symtpom som klåda, smärta och sveda vid samlag. 

På Derma Clinic Stockholm arbetar specialisthudläkare inom såväl dermatologi och venereologi. Här kan vi hjälpa dig som har kondylom med att behandla själva vårtorna som viruset orsakar med koldioxidlaser. Behandlingen botar inte virusinfektionen men kan påskynda läkningen.

Välkommen att boka in en konsultation hos våra erfarna hudläkare!

 

På Derma Clinic Stockholm erbjuder vi behandling av vårtorna som uppstår av kondylom med h

VAD ÄR KONDYLOM?

Kondylom är en sexuellt överförd infektion som orsakas av humant papillomvirus (HPV).

Symptomen på kondylom kan inkludera enstaka vårtor eller som sammanflytande kolonier. De kan vara spetsiga eller platta och kan ibland ge symtom som klåda, smärta vid samlag och sveda på eller runt könsorganet eller kring ändtarmsöppningen. Hur lång tid det tar innan du får symptom varierar mycket. Är du gravid, sjuk eller tar vissa läkemedel gör att ditt immunförsvar är nedsatt vilket kan leda till att virusinfektionen ger både fler och större vårtor.

 

Själva vårtorna kan ibland klia eller blöda och är oftast värst när infektionen bryter ut.

Kondylom kan påverka dig på många plan, både som en psykisk påfrestning samt ur ett estetiskt syfte. På Derma Clinic Stockholm kan vårt team med bland annat hudläkare och laserterapeuter hjälpa dig som har kondylom med att behandla vårtorna som uppstår med hjälp av koldioxidlaser. Behandlingen botar dock inte den bakomliggande virusinfektionen men kan ofta påskynda utläkningen. 

Laserhandlingen tar cirka 30 minuter och kostar 2500 kr. Hur många behandlingar som behövs samt resultat är individuellt.

VAD ÄR KOLDIOXIDLASER?

YouLaser Surgical är en kirurgisk koldioxidlaser som kan användas i stället för skalpell och är därför vanlig vid behandling av en rad godartade hudförändringar. Koldioxidlaser sänder ut elektromagnetisk strålning med en våglängd på 10.600 nm, därför är laserstrålarna osynliga med blotta ögat. Behandling med koldioxidlaser bygger på brännglasprincipen där  den fokuserade ljusenergin absorberas helt av huden och omvandlas till värmeenergi. Man kan i princip behandla det mesta med laser.

Fördelarna med kirurgisk koldioxidlaser är många jämfört med skalpell.
Genom att variera laserns och grad av fokusering justerar man så att lasern kan användas för att koagulera, förånga eller skära. Allt detta utan att beröra huden och behandlingen är där med en helt steril procedur. Med denna laser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Den ger även mindre svullnad, mindre smärta och mindre risk för ärrbildning än en skalpell. Mindre ingrepp kan oftast göras utan bedövning. Jämfört med skalpell blir eftervården mindre omfattande och dessutom minskar risken för infektioner och ärrbildning. 


Här kan du läsa mer om koldioxidlaser.
Med koldioxidlaser kan vi behandla en rad olika hudförändringar såsom skintags, sebboroisk

BEHANDLING AV KONDYLOM HOS OSS PÅ DERMA CLINIC STOCKHOLM

bottom of page