top of page

KERATOSIS PILARIS

VAD ÄR KERATOSIS PILARIS?

Keratosis pilaris är en rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager, det vill säga översta hudlagret. När huden förnyas fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarnas utförsgångar så att det bildas en liten fjällig plugg, en så kallad hornplugg. Tillståndet ses framförallt kring hårsäckarna på överarmar, lår och kan även förekomma på kinderna. Huden känns ojämn, knottrig och är ibland också röd.

 

Utslagen som bildas ger ingen klåda eller några andra direkta besvär förutom att området känns strävt och knottrigt och därmed kan upplevas obehagligt eller estetiskt störande. Huden är också ofta väldigt torr. En del upplever att tillståndet blir värre vintertid och att tillståndet förbättras på sommarhalvåret. Keratosis pilaris är delvis ärftlig och kan inte botas med läkemedel, men det finns mycket man kan göra med bra behandlingar och hudvårdsprodukter. 

På Derma Clinic Stockholm kan våra hudläkare och hudterapeuter hjälpa dig med dina besvär med keratosis pilaris. Välkommen in på en konsultation hos oss!

BEHANDLINGAR

- Harmony XL PRO

- Medicinsk Hudvård

- ZO Skin Health

- NeoStrata

DENNA KUND HAR VI BEHANDLAT FÖR KERATOSIS PILARIS.

bottom of page