Ytliga blodkärl

Ytliga blodkärl är ett problem för många och som kan bero på flera orsaker. Ärftlighet, sol och värme, kyla, blåst, alkohol varma drycker, starkt kryddad mat, stress, sjukdomar och medicinering är några av orsakerna.

Vad kan jag tänka på?

Försök att undvika sådant som ger dig besvär. Det kan till exempel vara sol och värme, kyla, blåst, alkohol varma drycker, starkt kryddad mat och stress. Rengör ansiktet med ljummet vatten och rekommenderad ansiktstvätt. Undvik starka produkter med alkohol och parfymer, eftersom det irriterar huden. Använd oparfymerad mjukgörande kräm (inte kortison då det kan förvärra besvären) och använd alltid solskydd med faktor 30 - 50+.

 

DYE VL

DYE VL är en IPL behandling som står för intensivt pulserande ljus. Tekniken bygger på att högintensivt ljus dras till synliga blodkärl och diffus rodnad. Dessa upphettas och förstörs inom några tusendels sekunder. Du blir inte bara av med dina kärl och röda kinder, din hy får en ökad lyster och spänst i huden eftersom behandlingen med IPL ökar kollagenet i huden. Problem med ytliga kärl och rodnader behöver inte bara vara kosmetiskt missprydande, det kan även finnas rent medicinska orsaker bakom och även en del hudsjukdomar, till exempel rosacea kan ge rent olidliga problem. Behandlas du för en medicinsk indikation som t ex rosacea, får du räkna med att behöva göra flera behandlingar initialt och sedan ett par behandlingar per år då rosacea inte går att bota. IPL är dock den behandling som gör dig relativt symtomfri. Boka gärna en kostnadsfri konsultation för IPL  så ser vi vilken behandling som passar bäst just för dig.

Mot

 

Vilka är indikationerna för behandlingen?

  • Rosacea

  • Erytros

  • Nevus Flammus

  • Lupus Erythematosus

Hur många behandlingar behövs?

4 - 8 behandlingar med 3 veckors intervall rekommenderas för bäst resultat.

Hur går behandlingen till?

Vid behandlingstillfället appliceras en gel och därefter en applikator nära hudytan som avger ljusenergi. Behandlingen känns som en varm ”snärt” vid varje ljuspuls. Denna ljusenergi gör att det röda färgämnet i blodet, hemoglobinet koagulerar och blodet kan därmed inte längre passera i de ytliga kärlen. De behandlade kärlen som inte längre har någon funktion bleknar av och försvinner. Efteråt kan du bli röd och svullen. Detta lägger sig efter någon dag och du ser resultat ganska omgående.

Derma Clinic Stockholm

070-386 01 01

info@dermaclinicstockholm.se

Älvsjö Torg 15B, 125 34 Älvsjö

©2020 Derma Clinic Stockholm

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube