top of page

 

 

MICROBLADING

Gröna ögon och smink
MICROBLADING 

 

Derma Clinic använder sig av märket PhiBrowns som är det senaste inom microblading och har en unik teknik som fått en stor genomslagskraft på grund av sitt högkvalitativa resultat.

 

PhiBrows är en semi-permanent tatuering av ögonbrynen där formen av brynen beräknas enligt ansiktets egna morfologi och den gyllene phi-formeln, det matematiska skönhetsidealet som tillämpats i flera hundra år.

 

PhiBrows ger ett naturligt och vackert resultat då estetiken anpassas efter kundens egna ansikts-symmetri.

Vid behandlingen används manuella verktyg och högkvalitativa pigment.

Priser

Konsultation är gratis

Nytt set 3000 kr

Återbesök inom 6 veckor är gratis

Extra återbesök 1000 kr

Påfyllning 2000 kr

18119945647069014.jpg

Q & A

Hur länge håller ögonbrynstatueringen?

Hållbarheten är olika från person till person. Det beror dels på vilken hudtyp du har, hur mycket du blöder och hur du sköter tatueringen efter avslutad behandling. Generellt håller tatueringen bäst på en torr hudtyp och kan då vara två till tre år innan man behöver en påfyllning. Har man där emot en fet hudtyp kan det vara svårt för pigmentet att stanna kvar i huden, då pigmentet kan följa med talg och svett ut ur huden. Använder du kemisk peeling, solar mycket, eller andra faktorer som bleker pigment, påverkas ögonbrynstatueringen även av det och kan blekna snabbare. Det finns ingen garanti på att tatueringen kommer sitta kvar.

Gör behandlingen ont?

Vid behandlingen bedövar vi huden först med en bedövningssalva då det annars kan vara en smärtsam behandling utan bedövning. 

Hur lång tid tar en behandling?

Ett nytt set tar mellan två till tre timmar och en påfyllning tar cirka en och en halv timme.

Vad ska jag tänka på inför behandlingen?

Du ska ej ta blodförtunnande läkemedel som t.ex. Ipren och Magnecyl. Alvedon går bra om man skulle behöva ta något den dagen. Du ska ej ha gjort Botox i pannan 2 veckor innan besöket, om Botox görs för nära inpå kan brynen lyftas upp och då blir det en annan dimension i ansiktet. Har du en gammal tatuering som är gjord på en annan klinik måste du först skicka in en bild till oss för bedömning. 

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Brynen kan upplevs mörka och skarpa de första 7 dagarna. Från vecka 2 - 4 förlorar brynen ca. 40 - 50 % av färgen. Efter fyra veckor är huden helt läkt och inom ca 2 - 3 mån är det lagom att komma på återbesök. Första återbesöket ingår i priset. På återbesöket kollar man hur mycket pigment som försvunnit och fyller sedan i det som blekts mest. Du ska undvika aktiviteter som ökar blodcirkulationen de sju första dagarna efter behandlingen, som t.ex. träning och bastu. Du ska även undvika sol en månad efter avslutat behandling.

Vilken typ av pigment används?

Pigmenten i PhiBrows kallas för PhiColour och är helt fria från cancerframkallande kemikalier. PhiColor-pigmenten försvinner sedan naturligt ifrån huden och lämnar varken efter sig ärr eller missfärgningar på huden, vilket andra äldre pigment kan göra. Det är med andra ord en perfekt behandling för dig som vill testa på en semi-permanent ny look på dina bryn. I klassiska ögonbrynstatueringar kan svarta pigment efter några år få en grönaktig nyans och bruna pigment en rödaktig nyans, men med PhiBrows slipper du detta.

bottom of page