Laser eller IPL?

Det finns ett brett sortiment av olika IPL och laserbehandlingar, och det kan vara svårt att veta skillnaden mellan de båda samt vilken man ska välja. Vi får ofta höra om hur våra patienter har gjort ett flertal behandlingar på annan klinik utan tillfredsställande resultat. Vi på Derma Clinic Stockholm vill därför lyfta fram att det är en stor skillnad mellan IPL och laser och att det är två helt olika saker. 

 

Skillnaden mellan IPL och laser är att laser går över en våglängd och IPL över flera våglängder. IPL står för Intendent pulsed light, och består av ett bredspektrumljus. Det spridda ljuset gör IPL mindre kraftfull och ljuset ej ner lika djupt som laser. Laser ger en specifik våglängd, vilket gör det möjligt att ge en kraftfull laserbehandling utan att orsaka en hudskada. IPL är därmed inte lika kraftfull som Laser. Med IPL krävs det generellt fler behandlingar för att eventuellt uppnå ett liknande resultat som vi gör med Laser. 

 

För att behandla oönskad hårväxt eller pigmentering (ex. melasma) används våglängder som absorberas av pigment i hårsäcken och i huden.

 

Vi på Derma Clinic Stockholm vill att våra kunder ska får bästa tänkbara resultat och använder därmed Alexandrite och PICO som är  är de effektivaste lasrarna på marknaden för hårreducering och pigment och tatuering. 

Derma Clinic Stockholm

070-386 01 01

info@dermaclinicstockholm.se

Älvsjö Torg 15B, 125 34 Älvsjö

©2020 Derma Clinic Stockholm

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube