Dermapen 4

Dermapen är det mest avancerad microneedlingverktyget på marknaden och behandlingarna är snabba och säkra med mycket goda resultat. Dermapen använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens ta stimulerar den nyproduktionen av naturligt kollagen, samtidigt som microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparatet djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i dermis. Dermapens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Dermapen är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan.

Behandlingsområden

 • Ärr och acne ärr

 • Oren hud och acne

 • Fina linjer och rynkor

 • Stora porer

 • Hudföryngring

 • Hudbristningar

Efterbehandling

 • Undvik direkt solljus, make-up, intensiv träning och bastu upp till 48 timmar.

 • Undvik beröring av det behandlade området upp till 24 timmar.

 • Använda alltid SPF 50+ under pågående kur och minst 1 månad efter.

 

Är behandlingen smärtsam?

En behandling med Dermapen 4 är i princip smärtfri vilket gör applicering av lokalbedövning kräm onödig. För extra känsliga personer kan man påföra en bedövande kräm 15 - 40 minuter innan behandlingen av ärr och bristningar, då nålinställningen är djupare.

 

Bör jag förbereda huden innan behandlingen?

För bästa resultat bör de produkter rekommenderade av din terapeut användas ca 2 - 3 veckor innan en behandling. Produkterna är särskilt framtagna för att användas i samband med microneedling. Serien är skapad i samarbete med hudläkare och specialister och innehåller högkvalitativa ingredienser som säkerställer att huden får den näring, skydd och motståndskraft den behöver för bästa resultat före, under och efter Dermapen behandlingen.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

4 - 8 behandlingar med 4 - 8 veckors intervall behövs beroende på behandlingstyp. Vid uppfräschning kan behandlingen göras enstaka gång vid behov.

 

Hur snart efter en injektionsbehandling kan jag behandlas?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så eventuella blåmärken har stabiliserats och för att inte påverka resultatet. Alternativt kan en Dermapenbehandling utföras 2 dagar innan en injektionsbehandling.

 

När ser jag resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 - 8 behandlingar (utförda med 4 - 8 veckors intervall). Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6 - 12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

 

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandlingen?

Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 48 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efteråt. Behandlingen avslutas med att en vårdande ansiktsmask appliceras över ansiktet. Huden får en snygg och jämn hudton och man kan återgå till arbete direkt efteråt. Återhämtningstiden är med andra ord minimal men beror på intensiteten av behandlingen.

Vad skiljer sig Dermapen mot andra microneedlingtekniker?

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar Dermapen mindre trauma i huden och minimal epidemal skada och där med minska smärta samt obehag. Detta gör Dermapen till den mest säkra och mest effektiva behandlingsform.

Derma Clinic Stockholm

070-386 01 01

info@dermaclinicstockholm.se

Älvsjö Torg 15B, 125 34 Älvsjö

©2020 Derma Clinic Stockholm

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube