top of page

BOTOX

MUSKELAVSLAPPNANDE BEHANDLING

Man får botox

RYNKBEHANDLING MED BOTOX I STOCKHOLM HOS OSS PÅ DERMA CLINIC

Att åldras är en del av livet. Åldern påverkar även huden, kroppens största organ. Med åldern tappar huden elasticitet vilket gör att rynkor och veck blir mer framträdande. Men det är inte alltid vi känner oss bekväma med hur åldrandet påverkar vårt utseende.

 

Många upplever att huden i ansiktet, i takt med åldern, ger upphov till allt fler oönskade rynkor och veck och att dessa rynkor i sin tur gör att man inte ser lika pigg ut. De så kallade 'kråksparkarna' runt ögonen är ett bra exempel på detta där många upplever att de bidrar till ett tröttare utseende runt ögonen. 
 

Med injektionsbehandling med muskelavslappnande medel (Botox) kan vi på Derma Clinic Stockholm reducera ålderns trötthetstecken i form av oönskade rynkor och veck. Boka in en kostnadsfri konsultation för en rynkbehandling med vår legitimerade personal. Välkommen in!
 

Botox är ett muskelavslappnade medel som blockerar nervimpulserna till musklerna. På Derma

HUR FUNGERAR BOTOX?

När vi ler, skrattar eller koncentrerar oss är det musklerna i ansiktet vi använder för vår mimik. När musklerna spänns skapas exempelvis veck i pannan, skrattrynkor och den där 'argrynkan' mellan ögonbrynen. Ju äldre vi blir desto mindre elasticitet har vår hud vilket gör att rynkorna blir mer statiska. Botox är ett muskelavslappnande medel som gör att nerverna till musklerna som skapar rynkor och veck blockeras. Detta leder till att rynkorna helt enkelt blir mindre synliga.

BEHANDLING AV MIGRÄN, SVETTNINGAR OCH TANDGNISSLING

Lider du av migrän, tandgnissling eller överdriven svettning?

Botox används inte bara i estetiska behandlingar utan även i medicinskt syfte sedan lång tid tillbaka med väldigt goda resultat.

Behandling av migrän
Om du besväras av  migrän kan en injektionsbehandling med Botox vara till mycket stor hjälp. Medlet kan nämligen blockera smärtsignalerna och således minska dina besvär med migrän och göra vardagen mer njutbar.

Behandling av hyperhidros - överdriven svettning
Att svettas mycket kan upplevas som väldigt frustrerande och något som kan påverka måendet i särskilt sociala sammanhang. Överdriven svettning kan uppstå i händer, på fötter, mellan ögonbryn eller armhålor. Med hjälp av injektionsbehandling med Botox kan vi stänga av svettkörtlarnas funktion och således minska svettningarna markant.

 

Behandling av tandgnissling
Tandgnissling är något som är vanligt och något du också kanske gör utan att tänka på det. Det som händer är att du pressar ihop käkarna hårt i sömnen, vilket kan påverka din sömnkvalitet men också slita på tändernas emalj. En inkektionsbehandling med muskelavslappnande medel behandla detta tillstånd genom att, kortfattat, försvaga käkmuskeln vilket gör att den slappnar av och du slipper dina besvär.

Behandling med Botox i Stockholm - något vi på Derma Clinic Stockholm erbjuder. Botox är e

HUR GÅR EN BEHANDLING MED BOTOX TILL?

Först bokar du in en kostnadsfri konsultation hos vår legitimerade personal där vi tillsammans går igenom vad det är du vill uppnå med din behandling. Tänk på att du behöver boka in konsultation 48 timmar innan din första behandling enligt injektionslagen.

 

När du kommer på din inbokade tid för Botox rengör vi först huden noggrant och markerar var vi ska injcera. Behandlingen utförs av vår legitimerad personal som har stor kunskap om hudens anatomi vilket är otroligt viktigt för att rätt resultat ska uppnås.

 

Injektionerna sker med en tunn nål där vätskan injiceras på de utvalda ställena i huden. Behandlingen är inte smärtsam men om du upplever obehag och vill pausa i behandlingen så går det självklart bra.

Häng med på en rynkreducerande behandling med Botox!

- Glabellan (övre delen av pannan)

- Kråksparkar (rynkor runt ögonen)

- Nasobialveck (veck som uppstår mellan näsa och mun)
- Överdriven svettning, hyperhidros

- Migrän

- Tandgnissling

Q&A

Är Botox och fillers samma sak?
Botox och Fillers är två helt olika preparat. Fillers i dagsläget baseras oftast på hyaluronsyra och arbetar på att konturera och fylla områden som exempelvis tack vare åldrande förlorat volym. Botox är en neuromodulator som verkar genom att slappna av musklerna för att förhindra och korrigera fina linjer och rynkor.

 

Spelar det någon roll till vem man går?

Se till att besöka en klinik med erfaren och legitimerad personal (läkare, sjuksköterskor eller tandläkare). Certifiering räcker inte som kvalifikation, då vem som helst kan få en certifiering efter en endagsutbildning. En bra klinik har alltid en erfaren läkare på plats. Hos oss på Derma Clinic utförs alla injektioner av legitimerad personal som har många års erfarenhet av dessa behandlingar, du kan därmed alltid känna dig helt trygg att göra din behandling hos oss!

 

Är Botox en säker behandling?

Idén om en nål som går in mot pannan, mellan ögonen eller ögonbrynen kan vara lite skrämmande. Men faktum är att Botox är en av de vanligaste och säkraste estetiska behandlingar man kan utföra, så länge det utförs korrekt av en erfaren behandlare, som det görs av oss!

 

Vad är det för risker och biverkningar?

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom en vecka.

Är det något att jag ska tänka på i samband med behandling?

Kontraindikationer inför en botoxbehandling är blodförtunnande med ex acetylsalicylsyra (Aspirin, Magnecyl) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, pronaxen). Vi gör ej behandling på gravida eller ammande kvinnor. Undvik Vitamin E, Ginkgo, Ginseng, Omega-3 och naturläkemedel 2 veckor innan behandlingen. Efter behandlingen ska du inte massera det behandlade området efteråt och undvika fysisk aktivitet i 24 h efter behandlingen. Efter behandlingen ska du även ej böja ner huvudet 4 h efter. Du kan använda paracetamol efter behandlingen vid behov.

När ser man resultat och hur länge varar effekten av Botox?

Resultatet efter en Botox behandling kommer gradvis efter några dagar, man ser därför inget resultat direkt efter behandlingen. Man ska därför inte vara orolig om effekten på ett område av ansiktet kickar in snabbare än på andra områden, musklerna i ansiktet är aldrig lika kraftiga. Fullt resultat uppnås efter 10 - 14 dagar och håller i 3 - 6 månader. På svettning varar effekten i ca 7 - 15 månader.

BEHANDLINGSOMRÅDEN MED BOTOX

INJEKTIONSLAGEN

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag gällande estetiska injektioner för som en säkerhet för dig som kund. Vi på Derma Clinic välkomnar denna lag. ​ Läs mer här hur detta påverkar dig som kund när du bokar en estetisk injektionsbehandling hos oss.

bottom of page