Man får botox

BOTOX

Muskelavslappnande behandling

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som används för att minska rynkor och reducera ansiktsmimiken. Vanliga behandlingsområden är rynkorna i pannan, argrynkan och kråksparkar kring ögonen. Man kan även använda Botox i medicinskt syfte, så som vid behandling av migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissling och svettbehandling.

Botox_1 (1)
17876420902316425
Kvinna som har läppbotox

Q & A

Är Botox och fillers samma sak?

Botox och Fillers är två helt olika preparat. Fillers i dagsläget baseras oftast på hyaluronsyra och arbetar på att konturera och fylla områden som exempelvis tack vare åldrande förlorat volym. Botox är en neuromodulator som verkar genom att slappna av musklerna för att förhindra och korrigera fina linjer och rynkor.

 

Spelar det någon roll till vem man går?

Se till att besöka en klinik med erfaren och legitimerad personal (läkare, sjuksköterskor eller tandläkare). Certifiering räcker inte som kvalifikation, då vem som helst kan få en certifiering efter en endagsutbildning. En bra klinik har alltid en erfaren läkare på plats. Hos oss på Derma Clinic utförs alla injektioner av specialistläkare som har många års erfarenhet av dessa behandlingar, du kan därmed alltid känna dig helt trygg att göra din behandling hos oss!

 

Är Botox en säker behandling?

Idén om en nål som går in mot pannan, mellan ögonen eller ögonbrynen kan vara lite skrämmande. Men faktum är att Botox är en av de vanligaste och säkraste estetiska behandlingar man kan utföra, så länge det utförs korrekt av en erfaren behandlare, som det görs av oss!

 

Vad är det för risker och biverkningar?

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom en vecka.

Är det något att jag ska tänka på i samband med behandling?

Kontraindikationer inför en botoxbehandling är blodförtunnande med ex acetylsalicylsyra (Aspirin, Magnecyl) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, pronaxen). Vi gör ej behandling på gravida eller ammande kvinnor. Undvik Vitamin E, Ginkgo, Ginseng, Omega-3 och naturläkemedel 2 veckor innan behandlingen. Efter behandlingen ska du inte massera det behandlade området efteråt och undvika fysisk aktivitet i 24 h efter behandlingen. Efter behandlingen ska du även ej böja ner huvudet 4 h efter. Du kan använda paracetamol efter behandlingen vid behov.

När ser man resultat och hur länge varar effekten av Botox?

Resultatet efter en Botox behandling kommer gradvis efter några dagar, man ser därför inget resultat direkt efter behandlingen. Man ska därför inte vara orolig om effekten på ett område av ansiktet kickar in snabbare än på andra områden, musklerna i ansiktet är aldrig lika kraftiga. Fullt resultat uppnås efter 10 - 14 dagar och håller i 3 - 6 månader. På svettning varar effekten i ca 7 - 15 månader.

Ny lag

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag gällande estetiska injektioner för som en säkerhet för dig som kund. Vi på Derma Clinic välkomnar denna lag. 

Läs mer här hur detta påverkar dig som kund när du bokar en estetisk injektionsbehandling hos oss.