YouLaser MT

YouLaser MT är den enda och första apparaten på marknaden som kombinerar de två gyllene våglängderna 10600 nm och 1540 nm i en och samma behandling! Med YouLaser MT kan man både arbeta på djupa och ytliga lager av huden samt ablativt, icke-ablativt eller en kombination av dessa båda, helt beroende på vilken behandling din hud behöver. Dessutom om man använder båda våglängderna tillsammans så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar där med resultatet avsevärt. Med YouLaser MT kan man behandla alla kroppsdelar och hudtyper.

Behandlingsområden

 • Rynkor
 • Hud med dålig elasticitet
 • Ärr
 • Akneärr
 • Solskadad hud
 • Stora porer
 • Ojämn hudton
 • Bristningar

Efter behandlingen

 • Eftersom behandlingsvariationen med YouLaser MT är väldigt stor så är också reaktionen efter behandlingen varierande. Det är därför extra viktigt att vara uppmärksam på din terapeuts råd och konsultation för just din behandling.
 • Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt från att huden bara känns varm och att den stramat, ungefär som när man blivit lätt solbränd, till att man har en återhämntningstid på en vecka.
 • Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess.
 • Tänk även på att undvika solexponering av det behandlade området eftersom UV-ljuset kan leda till nedbrytning av kollagen och elastin i huden samt medföra pigmentförändringar.
 • Vi rekommenderar också att man undviker smink, alkohol och hårdare fysiska aktiviteter under de första dygnen efter behandlingen.

F/Q/A

 • Vad är, och hur fungerar en fraktionerad laser?
  Historiskt är fraktionerad laser en vidareutveckling från laserslipningen som var populärt på 90-talet då man med hjälp av en laserstråleskalade bort det översta hudlagret (epidermis) på kunden. Huden blev vaxaktig och även mycket tunn och skör. Detta medförde stora infektionsrisker, lång läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhus och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage. Den första fraktionerade lasern lanserades 2003 och var en koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och använts alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar b.la. i YouLaser MT. Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför nybildandet av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

 • Vad är 10600 nm - ablativ laser?
  Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden (dermis), resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med vissa infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att den förångar hudceller och behandlingens nackdel är att man riskerar pigmentförändringar på de behandlade områdena. Metoden används för att reducera djupa rynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

 • Vad är 1540 nm - icke ablativ laser?
  Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser. Laserstrålarna är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ proces, icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulations i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer. Behandlingsmetoden är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, acneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton och hudbristningar.

 • Vad gör YouLaser MT så unik?
  Den kombinerar de två gyllene våglängderna med ablativ och icke ablativ laser för att optimera resultatet baserat på syftet med behandlingen. Den ger även en anpassningsbar återhämtningstid då man manuellt ställer in apparaten efter kundens önskemål.

 • Hur många behandlingar krävs?
  Det rekommenderas att man gör 3 - 5 behandlingar, beroende på förutsättningar och önskemål. Resultatet märks redan efter några dagar och är permanent. Där emot stoppas inte hudens naturliga åldersprocess.