Trådlyft

Det nyaste inom ansiktslyft utan kniv! Trådlyft ger ett naturligt resultat då trådarna följer ansiktets naturliga form. Metoden är skonsam har kort återhämtningstid så att du snabbt kan leva livet som vanligt igen.

Hur fungerar trådlyft?

Trådlyft är en behandling med tunna resorberbara trådar, PolyDiOxanon (PDO)-trådar som läggs in under huden på utvalda lokaler. Denna metod används för att strama upp huden i områden där huden blivit slappare. I ansiktet är det vanligaste områderna mungipor, ögonbryn och käklinjen. Man kan också behandla andra områden på kroppen och vanliga övriga områden är hals, överarmar och bakdel. Dessa trådar ger en biostimulering och bidrar till en nybildning av kollagen bidrar därför till en ökad volym och elasticitet i huden samt en förbättring av hudkvalitén. Trådarna ger en direkt mekanisk spännkraft i huden och vissa trådar har också små hullingar vilket gör att man kan spänna dem och åstadkomma ytterligare lyft på utvalda ställen.

Hur går behandlingen till?

Trådarna är tillverkade av materialet polydioxanon som använts i länge inom kirurgi. Tråden löses upp av sig själv i kroppen. Tråden förs in i huden med en tunn nål och läggs på så sätt i optimalt läge. Nålen dras sedan ut och tråden lämnas kvar i huden. Antalet trådar som behövs beror på vilket område som skall behandlas. Behandlingen tar vanligtvis 30-45min beroende på hur stort område som skall behandlas. I och med att man enbart gör små hål i huden där tråden för in är ingreppet

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Behandlingen ger ett naturligt resultat eftersom trådarna följer områdets naturliga form. Behandlingen ger ett lyft som blir synligt inom de närmsta 2v efter behandlingen och sedan sker en gradvis fortsatt förbättring av hudens stramhet och struktur de följande 2-4 månaderna, eftersom trådarna bidrar till kollagennybildning. Behandlingen håller mellan 12-24 månader eller längre, beroende på ålder och livsstil. Rökning och överdriven solning förkortar hållbarheten för trådlyftet.

Det vanligaste biverkningarna är blåmärken efter nålsticken och svullnad. De går över inom de närmsta dagarna efter behandlingen. Infektioner kan förekomma, liksom efter alla typer av injektioner och nålstick, men är ovanligt.

Vem utför behandlingen?

Trådlyft utförs enbart av vår specialutbildade läkare Dr Ana Bendito som har lång erfarenhet av detta ingrepp. För att se om just denna behandling lämpar sig för dig, boka din konsultation med Dr Ana Bendito. Konsultation går att boka via mail, telefon eller online via hemsidan.

Nedan följer några prisförslag men exakt pris fås vid konsultation.