Fettreducering

Dubbelhaka kan bero på flera olika orsaker. Det kan vara på grund av gener, viktuppgång, ålder osv. Det kan vara svårt att träna och banta för att få bort. Det finns flera olika behandlingssätt för att bli av med dubbelhaka. Belkyra är ett ickekirurgiskt läkemedel, det första godkända, för att bli av med fett under hakan.

Belkyra innehåller deoxicholsyra. Den substansen finns naturligt i kroppen för att underlätta nedbrytning av fett. Det belkyra gör är att den effektivt förstör de önskade fettcellerna gradvis och ger en klar förbättring på hakprofilen.

Hur går en behandling till?

Behandlingen tar ca 30 min. Mängden belkyra beror på hur på hur mycket fett som finns. Läkemedlet injiceras i mindre mängder på flera olika punkter. Oftast krävs mellan två till fyra behandlingar, med ett intervall på minst 1 månad.

Fördelar med belkyra

  • Ingen konvalescens, du kan arbeta direkt efter.
  • Ingen invasiv behandling, nedsövning och därmed större risk för komplikationer.
  • Slipp ojämnheter, slapp hud som ett kirurgiskt ingrepp oftast medför.
  • En permanent effekt

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandling kan du känna smärta, få blåmärken eller minskad känslighet under hakan. Svullnad är vanligt. Detta är tillfälligt och försvinner av sig självt, oftast efter ett par timmar till någon/några dagar. Resultatet ses efter några veckor och oftast därefter behövs flera behandlingar för att nå ett tillfredställande resultat.