Medicinsk behandling tandgnissling

En teknik som kan användas mot tandgnissling/bruxism med Botox.

Tandgnissling beror på överspända käkar med förstorade muskel och är en vanlig reaktion på långvarig stress. Många lider av sömnstörning, huvudvärk, och ligger omedvetet och pressar med tuggmusklerna under dag och natt. Detta kan leda till spänningshuvudvärk, värk i käken, ansiktet och öronen och det kan leda till att du får förslitningsskador på tänderna. I vissa fall kan käkmuskeln bli så förstorad av spänningarna att ansiktsformen påverkas, vilket kan leda till en bred underkäke.

Botox kan vara ett komplement till övrig behandling och kan ge gott resultat på spända käkmuskler och tandgnissel. Genom att behandla tuggmuskeln (massetern) med Botox (botulinum) injektioner så minskar man på så sätt tuggmuskelns kraft och vilket gör att du slipper symptomen som dessa spänningar kan ge.

Vid ansiktsskulptering använder man sig av denna behandling om man önskar att minska en extra bred kantig ansiktsform, då det i dessa fall ger en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen. Det kan då ge ett smalare intryck av käken.

Prislista

Tanginissling - från 5500:-