DYE VL / Pigmentreducering

Livsstil och hormonella förändringar kan påverka färgfördelning ( melanin) i vår hud, vilket leder till solfläckar, åldersfläckar eller melasma – en mörk fläckig ansiktsförslitning. Almas ljusbaserade laserbehandlingar Dye VL eller Q-switchad ND.yag laser avlägsnar utseendet på fläckar och pigmenteringen genom att förstöra melaninet och ger en jämn oskadad hudton. Behandlingen är speciellt utformad för patientkomfort och är säker och effektiv för alla hudtyper, inklusive en mörk hudtyp.

Pigmentfläckar är ett vanligt förekommande problem. Det uppkommer av flera olika orsaker. Det kan vara på grund av solskador genom åren, melasma (som kan orsakas av graviditet och p-piller). Det är dock inte ovanligt att melasma förekommer hos yngre och medelålders kvinnor utan att några av dessa faktorer spelar in. Många upplever att de får ett ”fläckigt” utseende.

Pigmentfläckar kan variera i utseendet med storlek och färg. De kan vara ljust bruna eller mörkare i färgen. Vissa har pigmentförändringar som t.ex. fräknar, ibland förekommer mindre fläckar och det kan även uppstå större fläckar (melasma).De kan även vara olika stora och ha olika former. Pigmentförändringar kan förekomma över hela kroppen, men vanligast är i ansiktet, hals, decolletage, rygg och på handrygg.

Efter en läkarkonsultation kan vi eventuellt fastställa vad det är för pigment och hur vi kan behandla pigmenteringen/pigmentet bäst. Oftast behöver man behandla området flera gånger och för ett optimalt resultat rekommenderar vi ut produkter som skall användas som hemvårdsprodukter.