Medicinsk Ansiktsbehandling

Vi arbetar med ZO Skin Health, NeoStrata och pHformula. Dessa hudvårdsmärken ger de optimala förutsättningarna för hudterapeuten att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat.

 

ZO Skin Health

I över 35 år har Dr. Zein Obagi, legitimerad dermatolog, utvecklat banbrytande hudvårdslösningar som bygger på filosofin att man kan skapa frisk hud, och inte bara behandla sjukdomar och skador. Den här inställningen har gjort att han nu anses vara en ledande auktoritet inom hudhälsa och hudföryngring i många länder. Idag anses Dr. Obagis innovativa principer för att återupprätta en frisk hud vara ”the golden standard” för hudvård. Han anses vara en av världens ledande experter på kemisk peeling, vilket bara är en av hans specialiteter. Han är också expert på behandling av mörkare hudtoner, och åtar sig ofta svåra uppgifter runt om i hela världen. Under hela sin karriär har Dr. Obagi arbetat med undervisning, och tusentals plastikkirurger och dermatologer i olika vetenskapliga miljöer i hela världen har fått ta del av hans kunskaper. Han är en flitig skribent och har hållit föredrag på över 500 seminarier i ämnen som gäller hudhälsa och hudföryngring. Dr. Obagis namn är för evigt förknippat med resultatorienterad hudvård, men hans banbrytande bidrag i ämnet består av så mycket mer. Han har bokstavlig talat definierat om och vidareutvecklat vetenskapen bakom hudhälsa.

 

NeoStrata

NeoStrata är dermatologiskt utvecklad hudvård som rekommenderas av hudvårdsexperter och plastikkirurger världen över. NeoStrata erbjuder ett komplett system av hudvårdsbehandlingar samt vetenskapligt utvecklade, högeffektiva hudvårdsprodukter med AHA och PHA kombinerat med de senaste innovationerna - som NeoGlukosamin och Aminofil samt välkända ingredienser som peptider, retinol, antioxidanter och olika växtextrakt. NeoStrata grundades som varumärke 1988, men forskningen startade långt tidigare. Grundarna av NeoStrata, Dr Van Scott och Dr Yu, är internationellt erkända pionjärer som bland annat har erhållit en Honorary Discovery Award of the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. Professorerna är oöverträffade på sitt område och erkända för sin banbrytande upptäckt av alfahydroxysyrornas (AHA) betydelse för huden. De har under åren gjort fortlöpande framsteg, skapat vetenskapliga innovationer och genomfört kliniska studier som har publicerats i många stora fackgranskade medicinska dermatologiska tidskrifter. Även idag, efter över 50 års forskning, ligger NeoStrata i framkant. NeoStrata har utvecklats för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess, för att stärka huden samt ge optimal återfuktning och skydd. Genom att stimulera exfolieringen och normalisera cellförnyelsen ersätts de gamla hudcellerna, som dels täpper till porerna och dels ger huden ett lysterfattigt utseende, av nya celler med en sundare utstrålning. Resultatet blir en hud med ett fräschare och sundare tutseende. NeoStratas behandlingar och produkter är utformade för att passa alla hudtyper och vanliga hudproblem så som torrhet, rynkor, hyperpigmentering, acne och obalans i talgproduktionen. Produkterna passar även den allra känsligaste huden som till exempel atopiskt eksem eller rosacea. Filosofin är att även känslig hud ska kunna ta del av NeoStratas aktiva teknologier för att minimera ålderstecken utan irritation. NeoStrata erbjude räven hudvård för kroppen. Alla behandlingar och hudvårdsprodukter från NeoStrata förbättrar hudens cellförnyelseprocess, motverkar rynkor, stärker och återfuktar huden.

 

pHformula

pHformulas spanska laboratorier grundades under den senare delen av artonhundratalet och styrs fortfarande av den fjärde generationen av en familj av farmaceuter som har specialiserat sig på dermatologi som bygger på forskningsbaserade dermatologiska innovationer. pHformulas laboratorier har sin bas i Barcelona, Spanien, har decennier av kombinerad erfarenhet och är kända för sin höga vetenskapliga nivå och sina kvalitetsprodukter inom estetisk medicin på den farmaceutiska marknaden. Alla behandlingar och formula som används i pHformula stöds av en forskning med mer än 30 års kombinerad vetenskaplig och medicinsk erfarenhet. pHformula´s "skin resurfacing"-teknologi har sin grund i avancerad vetenskaplig forskning. Vi lägger ner stor möda och enorma resurser på forskning vid kända medicinska institutioner för att underbygga teknologin bakom våra produkter. Alla våra aktiva ingredienser har högsta farmaceutiska kvalitet och de studier som ligger till grund för våra produkter är granskade av experter. pHformula erbjuder hudterapeuter en möjlighet att rekommendera och använda ett av de mest avancerade och effektiva "skin resurfacing" behandlingssystem som finns inom den estetiska marknaden idag. pHformula lägger ner stora resurser på forskning vid välrenommerade medicinska institutioner för att underbygga teknologin bakom våra produkter, som rekommenderas av opinionsledare över hela världen.

 

Behandlingsområden

  • För tidigt åldrad hy/solskadad hy

  • Torr glåmig och uttorkad hy

  • Fina linjer och rynkor

  • Pigmentfläckar

  • Akne/fet hy som är benägen att få finnar

 

Vad behöver jag tänka på inför en behandling?

Uppge till din behandlare om du använder några läkemedel eller annat av betydelse. Män bör vara så nyrakade som möjligt, men inte rakade samma dag.

 

Vad är AHA och PHA?

AHA (alphahydroxy acid) är en av de mest använda och väldokumenterade aktiva ingredienserna inom avancerad hudvård, med förmågan att skonsamt frigöra det översta hudlagret från gamla celler och stimulera cellförnyelseprocessen. AHA-syror bygger också upp hudens stödjande matrix vilket gör att huden känns fastare och jämnare. PHA (polyhydroxy acid) är en vidareutveckling av AHA-teknologin och kallas ofta för ”nästa generations fruktsyra”. PHA är en mycket fuktgivande ingrediens som också utvecklats av upphovsmännen bakom NeoStrata. Eftersom molekylen är större, tränger den långsamt genom huden. Därför kan också personer med känslig hudtyp uppleva fördelarna med exfoliering, utan irritation. PHA är mycket återfuktande och hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud.

Hur känns det i huden vid användning av AHA?

En normal effektvid användning av AHA är en övergående lätt stickande känsla. Detta är oftast en kortvarig reaktion och ett tecken på att syrorna tränger igenom huden och inte att förväxla med irritation. Vanligen avtar dessa milda reaktioner inom en kort tid vid kontinuerlig användning av produkterna.

 

Kan jag göra behandling om jag behandlas med läkemedel mot akne och rosacea?

Vid behandling med en del läkemedel mot akne och rosacea blir huden mycket torr, irriterad och överkänslig. Då rekommenderas inte AHA-peeling eller AHA-produkter. Man kan med fördel använda produkter från serier för känslig hud i kombination med akne- och rosacea preparat, som är mycket milda och återfuktande.

 

Vad ska jag tänka på under graviditet och amning?

Under graviditet och amning kan huden förändras och eventuell överkänslighet och pigmentförändringar kan uppstå. NeoStrata behandlingar och produkter kan användas som vanligt, men behandling av pigmentering görs med bäst resultat efter graviditet/amning. Oralt intag av Salicylsyra och A-vitamin avråder man gravida från. Användning i hudvård har inte visats ha någon påverkan, men av försiktighetsprincip kan produkter med dessa ingredienser uteslutas under graviditet/amning.

Derma Clinic Stockholm

070-386 01 01

info@dermaclinicstockholm.se

Älvsjö Torg 15B, 125 34 Älvsjö

©2020 Derma Clinic Stockholm

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube